Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Targer School of Industry trening: Upravljanje kvalitetom

12.01.2021. 11:55 / Izvor: Akta.ba

Targer School of Industry trening:

UPRAVLJANJE KVALITETOM

22. – 23.01.2021. Hotel Hills Ilidža, Sarajevo

 

Prvo pitanje glasi: šta je to kvalitet? Zatim: kako se taj kvalitet osigurava? Kako se njim upravlja? Nažalost, ova pitanja unutar kompanije se često poistovjete sa pojmom „kontrola kvaliteta“.

Da bi se uspješno upravljalo kvalitetom u kompaniji potrebno je provoditi stalna poboljšanja i isticati važnost kupaca. Naravno, važna je i uključenost svih zaposlenika kompanije.

Cilj upravljanja kvalitetom je udovoljavanje zahtjevima kupaca. Kupac je razlog radi kojega kompanija egzistira i radi kojeg (ne)opstaje na tržištu..

Samo kvalitetnim proizvodom/uslugom možemo zadržati starog i pridobiti novog kupca, tj. ostati, biti i postati konkurentni.

Pored svih ostalih aspekata koji doprinose upravljanju jednom organizacijom, menadžment kvaliteta se u modernim kompanijama izdvojio ne samo kao jedan od ključnih aspekata, nego i kao jedan od strukturnih nosilaca organizacione cjeline.Također, vrlo bitan zadatak ovog treninga je širenje progresivne vizije o upravljanju kvalitetom.

- Fokus je na osiguranju kvaliteta umjesto na kontroli.

- Fokus je na kvalitetu procesa umjesto na kvalitetu proizvoda.

- Fokus je na kupcu umjesto na nama samima.

 

Zašto je to tako, saznajte na ovom visoko interaktivnom i poučnom treningu.

Više o samom treningu kao i prijavi, pogledajte na stranici.

 

Targer SOI – NAŠE EDUKACIJE DODAJU VRIJEDNOST

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave