Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Testiranje za stipendije 30. mart 2018.

07.03.2018. 09:36 / Izvor: Akta.ba

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) i ove školske  godine organizuje testiranje za stipendije za sve maturante iz Bosne i Hercegovine.

Test nije samo šansa da se osvoji stipendija, već je i prilika da pokažete svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu ostvarenih rezultata.  Najniža stipendija koja se može osvojiti kroz test općeg znaja i matematike iznosi 40%, a najveća 100% od ukupnog iznosa školarine na godišnjem nivou.

IUS je, u 2017. godini, dodijelio više od 1000 stipendija, te prosječna stipendija iznosi 65%.

Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50%, neovisno od početne vrijednosti stipendije.

Samo korisnici pune (100%) stipendije su obavezni održavati akademski uspjeh na izvjesnom nivou i oslobođeni su plaćanja školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika za prvu godinu. Korisnici ostalih stipendija podliježu plaćanju školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika.

Uvjeti za polaganje ispita su:

1.Biti završni razred neke od četverogodišnjih srednjih škola;

2.Biti državljanin Bosne i Hercegovine ili neke od zemalja regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Makedonija);

3.Pojedovati identifikacijski dokument sa slikom na dan testiranja (lična karta, vozačka dozvola, pasoš)

4.Kandidati mogu samo jednom polagati ispit;

Prijava za testiranje je obavezna i obavlja se ovdje.

Na dan testiranja uvijek se upriliči i Dan otvorenih vrata, gdje budući studenti imaju priliku upoznati se sa svim fakultetima, studijskim programima, nastavnim osobljem te budućim kolegama. U sklopu Dana otvorenih vrata, student mogu dobiti i detaljnije informacije o studentskoj razmjeni te studentskoj praksi.

I ove godine smo obezbijedili 1000 stipendija za vas.

Testiranje je besplatno.

Više informacija OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave