Transform Tomorrow - tema pete Tech Hosted by LANACO konferencije

11.10.2019. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Transform Tomorrow - tema pete Tech Hosted by LANACO konferencije

Svečano otvaranje konferencije je u ponedjeljak, 14.10.2018. godine sa početkom u 09:30 časova.

Peta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počinje u ponedjeljak, 14.10.2019.godine i trajaće sve do petka, 18.10.2019. godine.

Svečano otvaranje konferencije je u ponedjeljak, 14.10.2018. godine sa početkom u 09:30 časova u LANACO Tehnološkom centru, na adresi Veljka Mlađenovića bb (Poslovna zona Incel), Banja Luka.

Posjetioci će za vrijeme trajanja konferencije slušati o aktuelnostima iz oblasti: Security, Big Data, IoT, Artificial Intelligence, Cloud, Data Infrastructure, Blockchain, Data Centerstebrojnim drugim novitetima koje donose svjetski IT lideri i tehnološki stručnjaci kao što su: Microsoft, Cisco, Dell EMC, Oracle, Kaspersky, Fortinet, Lenovo i brojni drugi.

Prvi dan konferencije, 14.10.2019. godineposvećen je oblasti sigurnosti.  Tokom ovog dana biće predstavljena poslovna I sigurnosna rješenja za bankarski, finansijski i revizorski sektor od strane tehnoloških stručnjaka iz ove oblasti, kao i kompanija Cisco, Kaspersky, Fortinet, Oracle, Veeam, Sophos  .

U okviru drugog dana konferencije, 15.10.2019. godinegovoriće se o Smart city rješenjima za opštine, gradove i velike korporacije. Fokus drugog dana konferencije su rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvaliteta života u gradovima primjenom vještačke inteligencije i IoT-a. svoje novitete će tokom drugog dana konferencije predstaviti kompanije: Microsoft, Lenovo, Dell Emc, HP, IBM i Utimaco.

Treći dan konferencije, 16.10.2019. godine, biće predstavljena rješenja za mala i srednja preduzeća za osnaživanje poslovanja kroz uvođenje novih poslovnih modela i principa na bazi raspoloživih digitalnih alata. U nastavku dana govoriće se i o industrijskoj upotrebi Blockchaina.

Četvrti dan konferencije, 17.10.2019. godine,  biće u znaku medija, te će se na ovom danu održati svečena ceremonija dodjele LANACO godišnjih nagrada na temu: Izazovi savremenog digitalnog  doba.

Poslednji dan konferencije, 18.10.2019. godineje posvećen predstavnicima akademske zajednice i studentima, gdje će se uz prisustvo profesora, asistenata, IT ekperata i mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine, govoriti o savremenim trendovima u vremenu digitalne transformacije. 

Detaljnije o programu možete da pogledate na: www.techhosted.ba .

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave