Transnacionalna konferencija u okviru projekta ENERGIEA

17.06.2014. 13:58 / Izvor: eKapija.ba
Transnacionalna konferencija u okviru projekta ENERGIEA

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA 18. juna 2014. organizira Transnacionalnu konferenciju u okviru projekta „Uspostava preduzeća u oblasti energije na području Mediterana – ENERGEIA“.

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA 18. juna 2014. organizira Transnacionalnu konferenciju u okviru projekta "Uspostava preduzeća u oblasti energije na području Mediterana – ENERGEIA".

Cilj Transnacionalne konferencije jeste definiranje pilot aktivnosti koje će pružiti podršku razvoju malih i srednjih preduzeća u energetskoj oblasti, s koje  će biti implementirane u periodu juni 2014.- februar 2015. godine. Također, na ovoj konferenciji gosti iz Italije, Španije, Portugala, Malte i Francuske predstaviće najbolje prakse malih i srednjih preduzeća  iz oblasti obnovljivih izvora energije iz regija koje učestvuju u projektu ENERGIEA.

Projekat ENERGIEA implementira se u okviru EU programa za Mediteran MED i osim Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA projektni partneri su Aster s.cons.pa iz Italije SERDA, Temmi Zammit Fondacija (Malta), Andaluzijski Institut za Thenologiju (Španija), Inkubator PACA-Istok (Francuska), Univerzitet Algrave -Odijel za podršku poduzetništvu i transfer tehnologija (Portugal), Provincija Turin (Italija) i Institut za razvoj Regije Murcia (Španija).

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave