Travnik će krajem aprila biti domaćin sajma tekstila i obuće

19.01.2019. 08:39 / Izvor: Akta.ba
Travnik će krajem aprila biti domaćin sajma tekstila i obuće

Travnik će 24. do 26. aprila ove godine bit će domaćin Sajma tekstila i obuće pod nazivom "Timod EXPO 2019".

Travnik, grad sa višedecenijskom tradicijom u tekstilnoj i industriji obuće, od 24. do 26. aprila ove godine bit će domaćin Sajma tekstila i obuće pod nazivom "Timod EXPO 2019". Organizatori sajma koji će okupiti najveće proizvođače iz ove braše u našoj zemlji, ali i goste iz inostranstva, su Općina Travnik, Regionalna razvojna agencija – REZ, a podršku daju travnički privrednici i Društvo za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig – Travnik.

"Zbog značaja koji za nas ima tekstilna industrija, kao lokalna zajednica želimo dati svu podršku u daljem razvoju ove privredne grane. Želja nam je da ovaj sajam bude međunarodni i da Travnik, kao centar tekstilne industrije u BiH, bude prepoznatljiva lokacija  sa preoznatljivim terminom održavanja sajma", kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić na prvoj sjednici Organizacionog odbora  sajma "Timod EXPO".

Amira Đelilbašić, članica Organizacionog odbora sajma prezentirala je dosadašnje aktivnosti na planu organizacije, a Faris Hafizadić istaknuo je kako će već prvo izdanje ovog sajma biti sa međunarodnim učešćem.

"Već imamo potvrde učešća firmi iz Republike Hrvatske i Turske", potvrdio je Faris Hafizadić, član Organizacinog odbora sajma.

Uporedo sa sajmom na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku bit će održana tradicionalna naučna konferencija "Timod 2019" koju ova visokoškolska ustanova uspješno organizira već nekoliko godina.

Na prvoj sjednici Organizacinog odbora prezentiran je i logo ove manifestacije koji je djelo Mirana Bradarića -  studenta Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave