Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Treća dodjela nagrada ANUBiH za najuspješnije arhitekte u BiH, Sarajevo, 11.12.2008. godine

09.12.2008. 10:40 / Izvor: eKapija.ba

Treća dodjela nagrada ANUBiH za najuspješnije arhitekte u BiH ove će se godine održati u četvrtak, 11. decembra. Tom prilikom bit će dodijeljena Velika nagrada ANUBiH za životno djelo arhitekti Bogoljubu Krupjelu.

Akademija nauka i umjetnosti BiH (ANUBiH) nagradu za arhitekturu ustanovila je prije dvije godine, sa željom da domaćim arhitektama oda priznanje za izuzetan doprinos razvoju arhitekture u našoj zemlji. Takođe, na samo osnivanje nagrade, ponukala ih je činjenica da javnost nije dovoljno informirana o arhitektonskim dostignućima u BiH, kao i želja za dodatnim stimuliranjem arhitekata u vidu priznanja za njihov naučno-umjetnički rad.

Generalni pokrovitelj dodjele nagrade je građevinska kompanija Širbegović iz Gračanice.

Godišnja nagrada za najuspješnije ostvarenje u arhitekturi BiH 2007/2008. ove godine nije dodijeljena.

Sredstva planirana za ovu nagradu bit će, na zahtjev sponzora, građevinske kompanije Širbegović, preusmjerena Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, u svrhu donacije za Paviljon za majke pratilje na lokalitetu Jezero.

Press konferencija povodom dodjele nagrada, kao i sama dodjela održat će se u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH (Bistrik 7), u 11:30 i u 12:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave