Treći Startup Weekend Sarajevo od 29. do 31. augusta

20.08.2014. 12:40 / Izvor: eKapija.ba

Startup Weekend Sarajevo je internacionalni događaj namijenjen preduzetnicima, inovatorima, kreativcima, liderima i poslovnim entuzijastima a u Sarajevu se održava treći put.

Startup Weekend Sarajevo je internacionalni događaj namijenjen preduzetnicima, inovatorima, kreativcima, liderima i poslovnim entuzijastima a u Sarajevu se održava treći put. Startup Weekend Sarajevo će se održati od 29. do 31. augusta u prostorijama HUB387 u Bosmal City Centru (Milana Preloga 12).

Učesnike očekuje aktivan vikend ispunjen programiranjem, dizajniranjem, radionicama, radom sa mentorima, sastancima i prezentacijama, a isti će se okončati proglašenjem pobjednika i svečanom večerom u poznatom internacionalnom restoranu Vapiano.

Najbolji timovi će imati priliku da postanu dio programa u jednom od dva startup akcelerator programa u BiH - BIZOO ili HUB387. Cijeli vikend će biti ispunjen pozitivnom energijom, odličnim govornicima i najboljim mentorima iz BiH. Pobjednike Startup Weekend-a očekuju zanimljive nagrade, poručuju organizatori.

Partneri na ovom događaju su: BIZOO Accelerator i HUB387. Sponzori projekta su Microsoft BiH, Authority Partners, Vapiano i + News Business Department agencija dok je sam Startup Weekend globalno podržan od strane Google for Entrepreneurs.

Učešće na Startup Weekendu iznosi 30 KM, a za studente je cijena 20 KM. Tokom cijelog vikenda će biti obezbijeđeno sedam obroka, te kafa i piće u neograničenim količinama. Organizatori će se potruditi da i ove godine pokriju troškove putovanja i smještaja učesnicima iz drugih gradova BiH.

Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i rezervišite svoje mjesto .

Više informacija o samom događaju, mogućnosti učešća i sponzorstva možete naći na oficijelnoj stranici Sarajevo Startup Weekenda  ili slanjem upita na: sarajevo@startupweekend.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave