Trening: Agilni projektni menadžment (PMi-ACP exam prep)

21.03.2018. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Trening: Agilni projektni menadžment (PMi-ACP exam prep)

Ovaj trening će vas naučiti najpopularnijim Agile okvirima i metodologijama.

Vodeća svjetska institucija za projektni menadžment PMI (Project Management Institute) je napravila najobuhvatniju Agile certifikaciju trenutno dostupnu – PMI-ACP (Agile Certified Practitioner). Ovaj trening će vas naučiti najpopularnijim Agile okvirima i metodologijama, kako se oni uklapaju jedan sa drugim i kako se koriste na jednom projektu, te naravno, kako položiti ispit.

Tokom trening imat će te priliku naučiti, diskutovati i razmotriti agilne okvirove, metodologije, alate i tehnike kao što su Scrum, eXtrem Programming, Lean and Crystal Clear. Također će te imati priliku naučiti kako urediti procese i agilne alate, te kako ih prilagoditi vašem okruženju.
 

Vrijeme i mjesto održavanja:

Apr 10 u 9 sati 

Apr 11 u 17:30 sati

Hotel Holiday Sarajevo

Zmaja od Bosne 4, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina


Trening uključuje objašnjenje najčešće korištenih agilinih alata, praktične savjete kako ih koristiti na velikim i kompleksnim projektima. Za najteže alate, praktične vježbe su tu. Na primjer, teme edukacije su: Rolling-wave planning, Progressive elaboration, Feedback loops, Process tailoring, Customer collaboration. 

Neizostavni dio svakog projekta – kvalitet i rizik – su obrađeni kroz najpopularnije alate prilagođene za analizu istih.
Trening je baziran na predavanjima i vježbama koje zahtijevaju interakciju i komunikaciju među polaznicima. Iz ovog razloga, broj polaznika je ograničen kako bi se polaznici osjećali ugodno, opušteno, te slobodno razmatrali, diskutovali i dijelili svoja mišljenja i iskustva.

ZA KOGA JE OVAJ TRENING?

Osnovno predznanje o agilnim metodologijama je poželjno. No trening je namjenjen različitim grupacijama polaznika: onima koji žele polagati certifikacijski ispit, projekt mendžerima koji žele usavršiti svoje znanje o Agile metodologijama, Scrum Masterima koji žele proširiti spektar znanja, team lead-ovima koji žele da razviti svoje soft skills, te svima drugima koji prakticiraju Agile.

Detaljan pregled zahtijeva za polaganje ispita možete naći na oficijelnoj stranici PMI stranici. Također, sati ovog treninga se računaju kao kontakt sati, neophodni za stjecanje uslova polaganja ispita. Na ovoj stranici možete naći cijene i opcije polaganja ispita. Napomena, cijena treninga ne pokriva cijenu ispita. Ispit nije uključen u edukaciju.


PREDAVAČ

Igor Parać je certificirani PMP, PMI-ACP, PMI-PBA sa trenerskim vještima usavršenim kao Microsoft Certified Trainer i Certified Cisco Academy Instructor. Profesionalno se bavi IT treninzima preko deset godina.

Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, karijeru počinje sa razvojem i implementacijom softverskih rješenja. Također, karijeru predavača podiže na profesionalni nivo ceritficirajući i usavršavajući se u širokom spektru IT oblasti.

Tijekom više od deset godina IT rada, Igor je vodio projekte implementacije sigurnosnih bankarskih sistema za obradu kreditnih kartica, sistema za obradu velike količine finansijskih podataka kao i core sisteme za velike web portale. Svi projekti su izvršavani u internacionalnom domenu sa članovima tima rasprostanjenih na nekoliko kontinenata.

Paralelno, kao Agile Coach, vodio je i usmjeravao desetke timova prema samoorganizaciji koristeći svoje praktično iskustvo kao programer i projekt menadžer.

Detaljnije informacije o prijavi, te treningu možete dobiti na:

https://www.facebook.com/events/172817203452355/

Dobro došli na trening!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave