TÜV NORD seminar - Specifikacija i kvalifikacija postupaka zavarivanja

25.02.2019. 12:26 / Izvor: Akta.ba
TÜV NORD seminar - Specifikacija i kvalifikacija postupaka zavarivanja

ISO 15614 – 1 :2017 – revizija norme – praktična radionica.

ISO 15614 – 1 :2017 – revizija norme – praktična radionica

Slogan naše matične kuće TÜV Nord (Mi činimo svijet sigurnijim)nas obavezuje, kako pojedince tako i cijelu firmu, da činimo sve kako bi se osigurali preduslovi za sigurnu proizvodnju i upotrebu proizvoda pod pritiskom/ tlakom koji su manje ili više opasni za ljude i okolinu. Vrlo važan preduslov je edukacija i nadzor klijenata u primjeni standarda o kvalifikaciji osoblja za nerastavljive spojeve i postupke zavarivanja, što je upravo predmet ovog seminara. 

Zbog sveprisutne činjenice o cjeloživotnom obrazovanju i učestalih promjena unutar tehničke regulative uočili smo potrebu za organiziranjem seminara iz tehničkih područja s ciljem upoznavanja tehničkih lica s nemalim količinama izmjena u tehničkim propisima.

Seminar je koncipiran s posebnim osvrtom na novo izdanje standarda ISO 15614-1:2017 (Kvalifikacija postupaka zavarivanja metalnih materijala dio 1: elektrolučno i plinsko zavarivanje čelika  i elektrolučno zavarivanje nikla i nikal legura).  

Kvalifikacija postupaka zavarivanja je aktivnost definirana nizom normi EN ISO 15614 i ASME sec. IX. Smisao kvalifikacije postupka zavarivanja je da proizvođač sa svojom opremom, radionicom, osobljem i sa svojim sistemom osiguranja kvalitete dokaže sposobnost ostvarivanja kvalitetnog zavarenog spoja prema pisanim uputstvima. 

CILJ SEMINARA

Cilj seminara je pojašnjenje EU direktive PED 2014/68/EU kroz prezentiranje zahtjeva usklađene norme (harmonizirane norme) EN ISO 15614-1:2017. i odgovoriti na pitanja vezana za valjanost postojećih kvalifikacija postupaka zavarivanja pri ugovaranju novih poslova.

Kroz cjelodnevni seminar će biti prezentirana pojašnjenja standarda koji su usko vezani za kvalifikaciju postupaka zavarivanja i zavarivača kao što su oni koji govore o položajima zavarivanja, izračunu unosa topline i oblicima spojeva za zavarivanje. Budući da je TÜV Croatia ovlaštena  izdavati certifikate zavarivača i postupaka zavarivanja i za domaće i za EU tržište, preporučujemo Vam da iskoristite znanje i iskustava naših inspektora.

PREDAVAČ

Stručnjaci s ovlaštenjima i inspektori za čeličnu konstrukciju, tlačnu opremu, zavarivanje i ispitivanje iz TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group 

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN 

Projektanti, koordinatori zavarivanja, osobe koje sudjeluju u pripremi dokumentacije, kao i osobe koje su u preduzeću zadužene za poslove u vezi sa sistemima upravljanja kvalitetom i sigurnošću: tehnolozi zavarivanja, voditelji procesa, odgovorne osobe za prodaju, nabavu ...

UVJERENJE

Svaki sudionik dobiva potvrdu o prisustvovanju.

DATUM ODRŽAVANJA

ponedjeljak, 11.03.2019.

MJESTO ODRŽAVANJA 

Tuzla 

TRAJANJE SEMINARA

od 09:00h do 16:00h

CIJENA SEMINARA

100,00 € (Eura)

Cijena uključuje: 

  • skripte za predavanje 
  • ručak
  • osvježenja u pauzama predavanja 
  • izdavanje potvrde od strane TÜV NORD-a 

POSTUPAK PRIJAVE

1. Ispunjenu prijavnicu dostaviti na:

E-mail: atrozic@tuv-nord.com

Fax: + 387 33 650 730 

2. Polazniku se mailom/faxom šalje predračun prema kojem vrši avansnu uplatu

UPLATA 

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVNICA ZA SEMINAR

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave