Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

TÜVadria d.o.o. Sarajevo: Dodjela certifikata Zavodu za javno zdravstvo Zenica, 25.09.2009. godine u Hotelu Zenica

23.09.2009. 13:15 / Izvor: eKapija.ba

U petak, 25.09.2009. godine, s početkom u 10 sati, bit će održana svečana dodjela certifikata ISO 9001:2008 koji će biti uručen direktoru Kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Zenica dr. Senadu Huseinagiću, u Hotelu Zenica.

Svečana dodjela certifikata ISO 9001:2008 za sistem upravljanja kvalitetom Kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo Zenica, ključni je događaj u smislu promocije sistemskog pristupa kvalitetu u jednoj zdravstvenoj ustanovi u BiH. Do sada je to uglavnom bio slučaj u privredi, upravi, uslužnom sektoru...

Ovaj događaj doprinosi početku organizirane primjene sistema upravljanja kvalitetom prema internacionalnim standardima (ISO) u oblasti zdravstva. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da je u okviru reforme sistema zdravstvene zaštite u F BiH, reforma u oblasti sigurnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite jedan od posebno isticanih imperativa za priključenje naše zemlje Evropskoj uniji.

TÜVadria je provela certificiranje u cijelosti, uspješno je završen certifikacijski audit, tj. provjerena je usklađenost sistema upravljanja kvalitetom sa zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Svi postavljeni zadaci pred osoblje Kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Zenica izvršeni su u roku, precizno i u skladu sa ukupnim procesom certificiranja.

Svečana dodjela certifikata 9001:2008 bit će obavljena u petak, 25. septembra s početkom u 10 sati u Hotelu Zenica u Zenici. Ceremoniji dodjele prisustvovat će dr. Senad Huseinagić, direktor Kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Zenica, Muamer Peljto, direktor TÜVadrije, Thomas Büschel, član Uprave TÜV-a Thüringen i direktor TÜV Akademije iz Njemačke.

Svojim prisustvom događaj će podržati premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar zdravstva FBiH prim. dr. Safet Omerović, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, te ministri kantonalne vlade i direktori zdravstvenih institucija i partneri Zavoda za javno zdravstvo Zenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave