Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

TÜVadria organizuje seminar za stručnjake koji primjenjuju direktive novog pristupa EU za industrijske proizvode, 13. i 14. oktobra 2009. godine u Sarajevu

05.10.2009. 12:33 / Izvor: eKapija.ba

U prostorijama certifikacijske kuće TÜVadria Sarajevo 13. i 14. oktobra 2009. bit će održan dvodnevni seminar za stručnjake koji primjenjuju direktive novog pristupa EU na industrijske proizvode (CE označavanje).

Cilj seminara je da naše kompanije steknu znanja o tehničkoj legislativi novog pristupa Evropske unije na industrijske proizvode. Jedan od elementa seminara dotiče se posebno toga kako uskladiti vlastite proizvode sa esencijalnim zahtjevima odgovarajućih direktiva, kako odabrati najpovoljniju metodu i provesti ocjenjivanje usklađenosti, te koje su obaveze proizvođača prije i nakon plasiranja proizvoda na tržište.

Polaznici seminara mogu biti svi kandidati koji su u svojim kompanijama zaduženi za primjenu odgovarajućih tehničkih propisa u razvoju i proizvodnji tehničkih industrijskih proizvoda, kako za izvoz tako i za domaće tržište, pogotovo oni koji će upravljati promjenama kada tehnički propisi bivše Jugoslavije budu postepeno zamijenjivani preuzetim direktivama EU.

To su kandidati iz resornih državnih, entitetskih i kantonalnih/županijskih ministarstava, inspektorata i drugih institucija koji učestvuju u preuzimanju i provođenju preuzetih propisa Evropske unije kao i univerzitetski nastavnici i asistenti jer do sada ova izuzetno važna pitanja skoro da nisu ni spominjana u nastavnim programima.

Nakon uspješno odslušanog seminara i položenog ispita polaznici dobijaju certifikat za stručnjaka za primjenu direktiva novog pristupa (CE označavanje).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave