Tvitomanija od 12. do 15. juna u Portorožu

03.03.2014. 13:23 / Izvor: seebiz.net
Tvitomanija od 12. do 15. juna u Portorožu

Najveća regionalna konferencija o društvenim mrežama, Tvitomanija, po drugi put biće održana van granica Srbije, i to u Sloveniji u Portorožu od 12. do 15. juna.

Najveća regionalna konferencija o društvenim mrežama, Tvitomanija, po drugi put biće održana van granica Srbije, i to u Sloveniji u Portorožu od 12. do 15. juna.

“Nakon uspješne Tvitomanije organizovane u Hrvatskoj, riješili smo da premjestimo internet zajednicu u Sloveniju, i da pokažemo kakvih sve pozitivnih primjera ima kod upotrebe društvenih mreža u poslovanju i u svakodnevnom životu”, kaže za Tanjug menadžer za odnose sa javnošću Tvitomanije, Mina Smiljanić.

Ona kaže da je i ovogodišnja, treća po redu Tvitomanija, namijenjena svim pojedincima, institucijama, korporacijama – odnosno svima onima koji uspješno svoj posao premještaju u internet sferu.

“Ovogodišnji program će biti usmjeren na fotografiju, ali to neće biti jedini segment konferencije, i s obzirom da još uvijek nije jasno definisan program, postoji prostor za sve one koji žele da učestvuju i da predlože teme da se prijave za Tvitomaniju”, najavljuje Smiljanić.

Što se noviteta tiče, jedan od njih je svakako i dan posvećen konferenciji “Food Talk” u organizaciji Color Press Group, gdje će se ljubitelji gurmanluka na Internetu okupiti u sali namijenjenoj FoodTalk-u uz degustaciju hrane i vina.

Također, učesnici Tvitomanije će imati priliku i da prisustvuju svečanoj dodjeli Web Fest nagrada za najbolje sajtove u regionu.

Pokretač i organizator Tvitomanije, Zoran Torbica, kaže da će ove godine fokus treće Tvitomanije biti na fotografiji na Instagramu i pozvao je sve one koji se bave ili ih zanimaju društvene mreže, da se prijave kao učesnici, predavači i medijski partneri.

Organizatori konferencije omogućili su i ove godine besplatne kotizacije za sve posjetioce, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem sajta www.tvitomanija.me.

Domaćin konferencije u Portorožu i direktor prodaje Bernardin Grupe hotela, Borut Fakin, kaže da je veoma zadovoljan što su se organizatori Tvitomanije ove godine odlučili da dođu u Sloveniju, “jer i oni puno investiraju i rade na socijalnim mrežama”.

Pored obimnog dnevnog dijela programa, Tvitomanija omogućuje i priliku za umrežavanje sa stručnjacima iz cijelog regiona. Edukativni program će trajati dva dana, petak i subotu, dok će kao i prošlih godina biti i zabavnog programa za sve učesnike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave