Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Tvornica cementa Kakanj 18. jula 2009. godine organizuje manifestaciju "Dan otvorenih vrata 2009."

17.07.2009. 09:45 / Izvor: eKapija.ba

Tvornica cementa Kakanj će 18. 07. 2009. godine od 09 do 14 sati po osmi put otvoriti svoja vrata građanima Kaknja i drugim posjetiocima u okviru tradicionalne manifestacije "Dan otvorenih vrata", koja se ove godine odvija pod sloganom "Pokreni se". "Dan otvorenih vrata" prilika je da se građani i mediji u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi i iz prve ruke upoznaju sa tvornicom i njenim rezultatima i planovima, uz bogat zabavni i sportski program.

Ove godine akcenat je na sportskom programu u kojem mogu učestvovati svi posjetioci. Odbojka na pijesku, street basket, te kros i biciklistička utrka kroz tvornički krug su discipline u kojima će svako moći da pokaže svoje sportske vještine. Priliku da pokažu svoje vještine dobili su i radnici cementare koji će se ove godine ekipno takmičiti u radničkim igrama, što uključuje discipline kao što je bacanje kamena s ramena, povlačenje konopca, skok u dalj i slično.

Za sve ljubitelje dobre muzike pobrinuće se kaknjska grupa Auto-Stop, a KUD Dikan i HKS Bobovac će još jednom otgrnuti od zaborava naše narodne igre i pjesme. Ovaj dio programa počinje u 12.00 na centralnoj pozornici u krugu cementare. UG Duga predstaviće najbolja likovna ostvarenja svojih članova, dok će udruženje kakanjki UŽOK i fondacija Curia Bani predstaviti narodne tradicionalne rukotvorine, a ovom prilikom svi posjetioci će imati priliku da vide uživo tkalački stan i kako se radi na ovom viševjekovnom instrumentu očuvanja bosanskog brenda.

Fifi i cvjetno društvo pobrinuće se da najmlađa publika maksimalno uživa u plesu, pjevanju, igrama i takmičenjima, a djeca će na raspolaganju imati i gumeni grad, dok će posebno odabrani program mađioničara razveseliti sve prisutne modernim i zanimljivim trikovima. Vrijedne nagrade su obezbijeđene i za najmlađe takmičare utrke u vrećama, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

Pored svega nabrojanog, svi posjetioci imaće priliku da učestvuju u nagradnoj igri, a glavna nagrada je paleta cementa.

Tvrornica cementa Kakanj Vas poziva da zajedno sa građanima Kaknja uživate u ovogodišnjem programu "Dana otvorenih vrata 2009."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave