U Banjoj Luci 29. juna seminar "Opasne hemikalije i proizvodi"

05.06.2012. 08:00 / Izvor: eKapija.ba
U Banjoj Luci 29. juna seminar 'Opasne hemikalije i proizvodi'

Institut zaštite, ekologije i informatike, naučno istraživački institut Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, 29. juna 2012. godine u Vladi RS u Banjoj Luci organizuje seminar o opasnim hemikalijama, pod nazivom "Opasne hemikalije i proizvodi".

Seminar o opasnim hemikalijama se provodi u skladu sa Zakonom o hemikalijama ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 25/09) i Pravilnikom o uslovima i načinu sticanja i provjeri znanja o zaštiti od opasnih hemikalija ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 08/11 i 13/12).

Jedna od ključnih tema koja će biti obrađena na seminaru je dezinfekcija vode biocidnim proizvodima na bazi hlora, te akutna toksičnost opasnih hemikalija iz ove grupe i zaštita na radu pri radu sa navedenim hemikalijama.

Seminar je namijenjen pravnim i fizičkim licima (savjetnicima za hemikalije (odgovornim licima) i radnicima) koja se bave uvozom, proizvodnjom, prometom i skladištenjem opasnih hemikalija i proizvoda koja ih sadrže (biocidi i pesticidi), inspekcijskim organima, zdravstvenim radnicima, prvenstveno medicini rada, radnicima ministarstava, instituta, zavoda, zdravstveno-sanitarnim inspektorima, ekološkim i poljoprivrednim inspektorima, referentima za zaštitu životne sredine, zaštitu na radu i zaštitu od požara, odgovornim licima u pravnim licima koja se bave medicinskom djelatnošću, proizvodnjom, prometom, korišćenjem i skladištenjem opasnih hemikalija, koriste hemikalije i biocide, odgovornim licima u vodovodima, bazenima i drugim zainteresovanim.

Da bi Institut odgovorio zadatku u smislu organizacije seminara neophodno je da najkasnije do 15. juna 2012. godine putem faksa (051/218-322) ili elektronske pošte (ekoinstitut@inecco.net) dostavite imena zainteresovanih učesnika, sa svim podacima traženim u prijavi (u prilogu).

Više informacija o događaju na www.institutzei.net, ili putem telefona 051/218-322.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave