U četvrtak najava kampanje za poboljšanje poslovnog okruženja

16.02.2015. 14:01 / Izvor: eKapija.ba
U četvrtak najava kampanje za poboljšanje poslovnog okruženja

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruţenja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, u Banjaluci se u četvrtak 19. februara 2015. godine počinje kampanja javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja.

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, u Banjaluci se u četvrtak, 19. februara 2015. godine, u Hotelu Bosna organizuje konferencija za štampu putem koje će se svečano najaviti kampanja javnog zagovaranja za poboljšanje poslovnog okruženja.

Na konferenciji za štampu će se predstaviti ciljevi kampanje koji se odnose na ubrzanje procesa reforme registracije biznisa, uspostavljanje registra parafiskalnih nameta i uticanje na smanjenje broja nameta, povećanje efikasnosti utroška sredstava za saniranje šteta od poplava, te stavljanje u funkciju konzistentnih modela za razvoj poslovnih/agroinkubatora na najmanje jednom nivou vlasti.

Na događaju će se, pored samih organizatora, obratiti i predstavnici upravnog odbora Mreže za lokalni ekonomski razvoj u BiH - LEDnet, Udruženja poduzetnika i poslodavaca UPIP Žepče, i Agencije za ekonomskirazvoj grada Prijedora PREDA-PD.

Konferencija za štampu se održava u sklopu projekta "Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta" kojeg provodi Nezavisni biro za razvoj – (NBR) Gradačac u saradnji sa ključnim partnerom Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar. Partnerske organizacije su koordinatori sektora „Politike ekonomskog razvoja u BiH“ u okviru"„Programa odriživosti civilnog društva u BiH (CSSP)", koji finansira Američka agencijaza međunarodni razvoj - USAID i Ambasada Velike Britanije u BiH.

Program CSSP ima cilj da osnaži i održikapacitet bh civilnog društva, kako bi ono uticalo na kreiranje i implementaciju javnih politika, koje su od interesa za građane BiH.                

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave