U Mostaru 12. oktobra edukativno druženje s trudnicama

10.10.2018. 15:22 / Izvor: Akta.ba
U Mostaru 12. oktobra edukativno druženje s trudnicama

U Mostaru će se 12. oktobra 2018. godine održati edukativno druženje s trudnicama "Naše putovanje počinje".

U Mostaru će se 12. oktobra 2018. godine održati edukativno druženje s trudnicama "Naše putovanje počinje". Projekat je to koji organizuje kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Poliklinikom Vitalis. Druženje će se održati u novoj zgradi poliklinike u 18:00. Ginekolog Dejan Tirić govorit će o temi ''Trudnoća po tjednima'', pedijatar hepatogastroenterolog Teo Tomić o temi ''Bebina prva hrana'', te medicinska sestra Marija Drljević o temi ''Prvo dojenje''. Govorit će se i o temama: ''Dugotrajni učinci suplementacije na zdravlje majke i djeteta",  "Kako olakšati nelagodu prilikom rasta novih zubića" i "Velika pomoć za male stomake". 

Pored edukativnih predavanja, bit će predstavljeni brendovi sponzora i partnera druženja. Trudnice će također dobiti poklon vrećice sa promotivnim materijalom, časopis Roditelj čiji je izdavač kompanija Sfera, te promotivni materijal klinike. Pored toga, tu su nagrade i poklon paketi sponzora i partnera. Za svaku prisutnu trudnicu Poliklinika Vitalis osigurala je poklon kupon sa 50% popusta na pregled.

Inače, kompanija Sfera izdaje jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH, Roditelj. Časopis je namjenjen majkama i njegov cilj je da educira, informiše i savjetuje. Shodno uspješnoj saradnji sa stručnjacima, doktorima i majkama, nastala je ideja za realizacijom ovog projekta. Poliklinika Vitalis najmodernija je privatna zdravstvena ustanova u široj regiji koja svojim pacijentima nudi najmodernije dijagnostičke pretrage i preglede. 

Nakon Mostara, slijedi druženje u Sarajevo u saradnji sa Poklinikom Sunce Agram, te u Banja Luci sa Poliklinikom Medico S. Edukativno druženje će se održavati svaki mjesec, kvartalno po gradovima.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave