U Neumu konferencija o kvalitetnoj podršci biznisima

26.05.2021. 08:41 / Izvor: Akta.ba
U Neumu konferencija o kvalitetnoj podršci biznisima

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar u srijedu, 26. svibnja, u Hotelu Grand u Neumu organizira konferenciju.

Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar u srijedu, 26. svibnja, u Hotelu Grand u Neumu organizira konferenciju na kojoj će se predstaviti dobre prakse podrške biznisima, te prijedlozi za ubrzanje socioekonomskih reformi.

Konferencija "Poboljšanje poslovnog okruženja kvalitetnijom podrškom biznisima" održava se u sklopu implementacije projekta "Ubrzanje socioekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija" koji financira Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

Novi biznisi su pokretač razvoja i zapošljavanja i stoga je od izuzetne važnosti kontinuirano raditi na poboljšanju programa podrške za njihov razvoj, navode organizatori.

Tema konferencije je u skladu s jednim od prioriteta koji je EU postavila Bosni i Hercegovini kao odgovor na zahtjev/molbu za stjecanje kandidatskog statusa, a koji glasi "Koji su glavni instrumenti/sredstva, programi financiranja politike za MSP".

"Kao nastavak dosadašnje zajedničke suradnje na unapređenju okruženja za razvoj malih i srednjih poduzeća, predstavnici Ministarstva privrede i poduzetništva RS i Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH će na konferenciji razgovarati o poboljšanju instrumenata podrške za razvoj malih i srednjih poduzeća (MSP).

Izjave za medije planirane su u 10.45 sati, a novinarima će se obratiti ministar privrede i poduzetništva RS Vjekoslav Petričević, pomoćnik federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta Zdravko Čerović i predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Tomislav Majić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave