U petak svečanost dodjele diploma polaznicima programa Moja Praksa

09.02.2016. 16:41 / Izvor: Akta.ba

U petak, 12.2.2016. godine u 12.00h u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka u Mostaru, održat će se svečanu dodjelu diploma polaznicima V. ciklusa programa "Moja Praksa".

U petak, 12.2.2016. godine u 12.00h u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka u Mostaru, održat će se svečanu dodjelu diploma polaznicima V. ciklusa programa "Moja Praksa", u sklopu projekta Partnership for Inovation, financiranog od strane USAID-a.

Riječ je o programu "Moja Praksa" namijenjenom studentima završnih godina kao i mladim nezaposlenim inženjerima. Ovim programom mladim ljudima se pruža prilika za stjecanje praktičnog znanja i vještina kako bi bili spremiji za buduće radne izazove.

Kroz prethodna četiri ciklusa programa "Moja Praksa" iskustvo je steklo čak 195 polaznika - mladih nezaposlenih pojedinaca i studenata fakulteta u Mostaru. Impresivne brojke od 56 % polaznika prva tri ciklusa koji su dobili priliku za rad, odnosno 40 % njih koji su se zaposlili u poduzećima u kojima su radili projekte kroz „Moju Praksu“ dovoljan su poticaj za nastavak i realiziranje ovakvih i sličnih projekata za mlade.

Peti ciklus obilježili su i neki noviteti. Zadovoljstvo nam je što su prvi put uz mlade strojarske inženjere, ekonomiste i programere priliku za stjecanje svoj prvog radnog iskustva dobili građevinci i pravnici.

Zaista se možemo pohvaliti velikom zainteresiranosti među mladima za program "Moja Praksa", što pokazuju i brojke. Od preko stotinu prijavljenih priliku za stjecanje prvog radnog iskustva u V. ciklusu dobilo je 70 praktikanata. Svoj projektni zadatak te zasluženu diplomu ostvarilo je njih 61.

Zahvaljujući partnerskim poduzećima, te mentorima iz istih, projekt je po peti put uspješno završen. Posebno se zahvaljujemo poduzećima koje su sudjelovale u ovom ciklusu, a to su: Hera d.o.o., INTERA Tehnološki Park, QSD BiH, Statech BH d.o.o, giikly d.o.o., Urbis-86 d.o.o, International, Alfa Therm, Four Game Studio, IT Odjel, COX4, te Degordian.

Osim svečane dodjele diploma, praktikanti će u petak za publiku i goste prezentirati svoje uspješno završene projekte.

Ovim putem pozivaju partnerska poduzeća, te sve zainteresirane da svojim dolaskom upotpunite svečanu dodjelu diploma i prezentiranje uspješno završenih projekata, te pruže potporu mladim ljudima za njihov trud i rad koji su uložiti tijekom ciklusa.

Navode da u vremenu kada se iz dana u dan povećava broj nezaposlenih visokoobrazovanih mladih ljudi, dodatno izgrađivanje kroz neformalne oblike edukacije, je ono što izdvaja životopis onih koji su prošli obuku. U tom smislu, navode da„Moja Praksa“ predstavlja idealnu priliku za ostvarivanje prvog kontakta s tržištem rada, stjecanja prvog konkretnog radnog iskustva kao i umrežavanja s budućim potencijalnim radnim kolegama i poslodavcima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave