Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

U petak u Neumu radionica o vodosnabdijevanju u Jadranskoj regiji

05.06.2014. 12:51 / Izvor: Fena

U hotelu Sunce u Neumu, u petak, 6. lipnja, održat će se prva nacionalna radionica u okviru projekta "Umrežavanje za sigurno vodosnabdijevanje u Jadranskoj regiji".

Radi se o projektu koji je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz program IPA Adriatic Cross Boarder Cooperation 2007-2103.

Projekt je započeo s realizacijom u studenom 2013., trajat će 29 mjeseci, a u njegovu realizaciju uključene su partnerske institucije zemalja Jadranske regije: Albanije, BiH, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije.

Partneri iz BiH su Institut za hidrotehniku Sarajevo, JP Komunalno Neum, a pridruženi partner je Agencija za vodno područje Jadranskog mora.

Cilj projekta je razvijanje strategije i procedure za sigurno prekogranično vodosnabdijevanje, imajući u vidu upravljanje vodnim resursima u prekograničnom kontekstu. U sklopu projekta značajni resursi bit će uloženi u unaprjeđenje sustava vodosnabdijevanja (monitoring sustava, smanjenje gubitaka, rekonstrukcija ili izgradnja dijelova sustava).


 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave