Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

U Sarajevu sutra počinje sajam RENEXPO®BIH

23.10.2018. 10:20 / Izvor: Akta.ba

Vodeći internacionalni sajam i stručna konferencija RENEXPO® BiH 24. i 25. oktobra u Sarajevu bit će mjesto poslovnog povezivanja biznis lidera, stručnjaka, donosioca odluka i privrednika predstavljajući budućnost ekološkog i ekonomskog razvoja kroz praktične primjene u Bosni i Hercegovini.

Na RENEXPO dolazi oko 80 izlagača iz 20 zemalja što je prilika za nove poslovne kontakte i uspostavljenje saradnje. Među njima su kompanije poput Andritz Hydro, Kössler GmbH & Co KG, Urbas Maschinenfabrik Ges.m.b.H., Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, SWF Krantechnik GmbH i mnoge druge.

Prateći svjetsku praksu, organizator REECO Grupa iz Njemačke odlučila je da predstavi univerzitete u sajamskoj hali, ali i start-up kompanije i time ih približi potencijalnim partnerima iz državne uprave i svijeta biznisa, a istovremeno javnost upozna sa njihovim radom.

Razmjena znanja, aktivni dijalozi i poslovne aktivnosti u raznim oblastima ekološkog razvoja i ove godine bit će predstavljene kroz bogat konferencijski program koji će biti realizovan uz podršku resorsnih institucija Bosne i Hercegovine.

Ulaz na konferencije je besplatan uz obaveznu registraciju.

Hidroenergija u BiH, male hidroelektrane, konferencija o održivoj energiji, održivo upravljanje vodama i otpadnom vodom, energija iz biomase u BiH, samo su neke od aktuelnih tema o kojima će biti govora u konferencijskim cjelinama, najavljeno je iz REECO Grupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave