U sklopu sajma RENEXPO® BIH: Prva Crowdfunding Konferencija o održivoj energiji

15.10.2018. 09:24 / Izvor: Akta.ba
U sklopu sajma RENEXPO® BIH: Prva Crowdfunding Konferencija o održivoj energiji

Peto izdanje internacinalnog  sajma  energetike,  voda i okoliša-  RENEXPO® BIH održaće se 24. i 25. oktobra u kongresnom centru hotela Hills.

Peto izdanje internacinalnog sajma energetike, voda i okoliša - RENEXPO® BIH održat će se 24. i 25. oktobra u kongresnom centru hotela Hills, u Sarajevu. 

I ove godine, sajam će ponuditi bogat konferencijski program, edukativne prezentacije, radionice, debate i diskusije.

U sajamskoj hali vas očekuju 80 učesnika, inostranih i domaćih kompanija koje će prezentovati svoje tehnologije i usluge.

Cilj organiziranja  jeste da se sudionicima osigura ambijent za kvalitetno održavanje poslovnih sastanaka, razgovora i prezentacija, a sve u cilju unaprijeđenja poslovanja.

Na ovom događaju možete za štandom kompanija održati sastanak i na taj način pronaći nove poslovne partnere, dogovoriti suradnju ili se jednostavno informirati.

 

Bogat konferencijski program sastavljen od 9 cjelina okupiće preko 700 sudionika s područja regije ali i Evrope. 

Prvi dan posvećen je malim hidroelektranama u BiH, njihovom potencijalu i budućim projektima, vjetroenergiji, budućim ulaganjima u zelenu energiju i upravljanju otpadom u BiH.  

Drugog dana sajma, konferencijski program posvetit će se ekspanziji solarne energijeu BiH, održivom upravljanju vodom i otpadnom vodom kao i energiji dobivenoj iz biomase.

 

Prvi put u BiH- konferencija grupnog finansiranja! 

Prva crowdfunding konferencija o održivoj energiji u Bosni i Hercegovini fokus će staviti na modele finansiranja projekata energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije korištenjem modela grupnog finansiranja (crowdfunding). 

Ovo je prvi crowdfunding projekat u Bosni i Hercegovini kojim se planira nabavka opreme za odabranu inicijativu građanske energije. Cilj ove konferencije jeste promovisati grupno finansiranje za inicijative građanske energije.

Organizator je Regionalni centar za informisanje I obrazovanje Iz održivog razvoja za JI Evropu, a pokrovitelj konferencije je Fondacija Heinrich Böll.

Organizator i sponzori sajma omogućili su besplatan ulaz na sajam uz obaveznu online registraciju putem sljedećeg linka, kao i besplatno prisustvo i učestvovanje na stručnim konferencijama.

Rezervišite svoje mjesto na jednoj od konferencija i budite u toku sa aktuelnim temama i novostima iz oblasti obnovljivih izvora energije, upravljanja vodama, energiji i zaštiti okoliša. 

Registracija na konferencije 

Za sve ostale informacije posetite sajt organizatora www.renexpo-bih.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave