U subotu promocija knjige "Nova ekonomska politika"

21.09.2018. 09:02 / Izvor: Akta.ba
U subotu promocija knjige 'Nova ekonomska politika'

U subotu, 22.09.2018. godine u 12.00 sati, u knjižari "Svjetlost" bit će organizovana promocija i potpisivanje knjige "Nova ekonomska politika".

U subotu, 22.09.2018. godine u 12.00 sati, u knjižari "Svjetlost"  (ul. Maršala Tita br. 54) bit će organizovana promocija i potpisivanje knjige "Nova ekonomska politika" autora Hadžić Faruka i Hadžialić Dine.

Knjiga pod nazivom "Nova ekonomska politika" primarno je ekonomska, no pisana je za širu publiku, odnosno jezikom jasnim široj populaciji. Cilj autora je bio da kroz istraživački rad ponude prijedloge rješenja i razmišljanja, kako pokrenuti ekonomiju BiH kroz novi pristup uz primjenu makroekonomske politike (Fiskalna politika, Politika dohotka, Vanjskotrgovinska politika i Monetarna politika). Na taj način je organizovana i sama knjiga, te je ovo prvo zajedničko djelo navedenih autora. 

O knjizi će govoriti:

➡️Azra Atagić-Ćatović, ispred poslovnog portala Akta.ba, generalnog medijskog pokrovitelja

➡️prof.dr. Izudin Kešetović, recezent.

Faruk Hadžić:

Rođen 27.11.1984. godine u Tuzli. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, odsjek za Makroekonomski menadžement. Magistrirao u Sarajevu na odsjeku za Međunarodnu ekonomiju. Trenutno je doktorant na Ekonomskom fakultetu u Tuzli. Dobitnik je Zlatne plakete Univerziteta u Tuzli, za uspjeh tokom školovanja. Živi i radi u Sarajevu, oženjen i otac jednog djeteta.

Dino Hadžialić:

Rođen 05.02.1985. godine u Zvorniku. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, odsjek za Makroekonomski menadžement. Magistar je društvenih nauka iz područja ekonomije. Dobitnik je Zlatne plakete Univerziteta u Tuzli, za uspjeh tokom školovanja. Živi i radi u Tuzli, oženjen i otac jedog djeteta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave