Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

U Tuzli sutra počinje konferencija gradonačelnika, načelnika i civilnog društva

24.03.2008. 12:19 / Izvor: Fena

U hotelu Tuzla u Tuzli će od 25. do 27. marta biti održana IV. konferencija gradonačelnika, načelnika i predstavnika civilnog društva.

Konferencija će raditi u okviru plenarnih sjednica i tri radne grupe. Na plenarnim sesijama bit će analizirana dosadašnjeg iskustva općina i gradova u provedbi Europske povelje o lokalnoj samoupravi, ali i ostvarivanje svih zakona koji se odnose na položaj i ulogu općina i gradova u BiH.

Drugo pitanje bit će europske integracije BiH i uloge općina i gradova u procesu pridruživanja BiH Europskoj uniji.

Treće pitanje bit će uloga civilnog društva u daljnjoj afirmaciji načelnika i gradonaćelnika i njihovavođenja grada na temelju interesa građana koji žive u određenim lokalnim zajednicama, a posebno u oblasti procesa ekonomskog, socijalnog, ekološkog, političkog i kulturnog razvoja općin i gradova, povratka i ostvarivanja jednakih prava svih stanovnika na ravnopravne uvjete života i rada i sve vrste zaštite ljudskih prava i sloboda i potpune sigurnosti i sigurnosti stanovništva.

U okviru tri radna stola bit će razmotrena pitanja postojećih lokalnih, regionalnih, entitetskih i državnih strategija srednjoročnog i dugoročnog razvoja i mjesta općina i gradova u tim strategijama, pitanje ostvarivanja izvornih prihoda i politike financiranja razvoja i potreba građana u općinama i gradovima kao i međugradska i međunarodna suradnja na kapitalnim ekonomskim i socijalnim programima.

Također, bit će razmotreno i pitanje europskih fondova za razvoj gradova i regija, pristupi i načini korištenja, selekcija, programi i transparentnost u djelovanju institucija vlasti.

Konferencija se organizira u skladu sa Zaključcima III konferencije načelnika - gradonačelnika i civilnog društva BiH "Lokalna samouprava i regionalna suradnja u BiH i europske integracije".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave