U Zagrebu 8. ožujka počinje Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

15.10.2016. 11:30 / Izvor: Akta.ba
U Zagrebu 8. ožujka počinje Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

Prijavite se na najveće poslovno okupljanje poduzetnica jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu svijeta.

Virtualni ženski poduzetnički centar organizira Kongres poduzetnica jugoistočne Europe koji će se održati u Zagrebu, 08. 03. 2017. godine u prostorijama Zagrebačkog velesajma.

Kongres se organizira u partnerskoj suradnji s Gradom Zagrebom i Unijom poslodavaca Crne Gore, te uz potporu hrvatskog Ministarstva poduzetništva i obrta, kao i uz podršku institucija izvršne vlasti svih država jugoistočne Europe čije će se poslovne žene i poduzetnice odazvati Kongresu.

Radi se najvećem poslovnom okupljanju poduzetnica jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu svijeta.

"Na rubu zanimanja javnosti i institucija, pa čak i onih usko povezanih sa ženskim poduzetništvom, žene su same izborile svoje mjesto u gospodarstvima država jugoistočne Europe. Danas poduzetnice znatno bolje od muškaraca uočavaju tržišne prilike za realizaciju poslovnih ideja, ali bivaju i uskraćenije za mogućnost njihovog pretakanja u uspješno poslovanje. Razlozi su brojni, a dio ih leži i u manjku institucionalne potpore za žensko poduzetništvo, ali i razumijevanja u samoj obitelji'', navela je Sanela Dropulić, hrvatska poduzetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Dodala je da iz tog razloga organiziraju i ovaj prvi Kongres poduzetnica jugoistočne Europe kao pozitivan primjer suradnje i razmjene iskustava, umrežavanja, promocije i razvoja ženskih poduzetničkih aktivnosti, ali i širenja poslovnih mogućnosti izvan granica domicilnih tržišta.

Jedan od medijskih pokrovitelja kongresa je i poslovni portal Akta.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave