Najave / DOGAĐAJI

Učestvujte na Europskom danu vune

06.04.2021. 12:13 / Izvor: Akta.ba

Europski dan vune održaće se 09.aprila 20201. godine. Svi zainteresirani mogu se pridružiti i učestvovati putem Facebook livestream-a od 10 do 16 sati.

Više informacija o Danu vune pronaći ćete na facebooku. Saznajte više na  linku.

Europski dan vune 9. aprila 2021. originalna je inicijativa fondacije EWE (European Wool Exchange), i potpuno je otvoren za sve zainteresovane za pitanja europske vune.

Cilj događaja je okupiti što više aktera koji se bave vunom (prerada, zanat, istorija i tradicija) u Europi, ponuditi im platformu za prezentaciju i izgraditi trajnu europsku mrežu.

Događaj će se održati u dva studija-jednom na Kpru i jednom u Rimu, od 10.00 ujutro do 16.00 poslije podne, a biće predstavljeni u streamingu lokalni prilozi, posebni postupci u radu sa vunom, grupe za pletenje, itd. Istovremeno se nudi mogućnost međusobnog povezivanja i razmjene komentara i informacija među raznim akterima iz različitih zemalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave