Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčijih sireva "Pramenka" organizuje Izložbu sireva, 21.11.2009. godine u Mostaru

19.11.2009. 11:23 / Izvor: Fena

Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčijih sireva i mesa "Pramenka", uz pomoć talijanske nevladine organizacije UCODEP, Ministarstva vanjskih poslova Italije te Ministarstava poljoprivrede Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanskog kantona organizirat će u subotu, 21. novembra 2009. godine, u Hrvatskome domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru Izložbu sireva.

Proizvođači iz svih krajeva Hercegovine i iz Travnika imat će priliku predstaviti i prodavati svoje proizvode od nepasteriziranog mlijeka najviše kvalitete, te sudjelovati u natjecanju koje se održava u sklopu Izložbe.

U natjecateljskom dijelu, na osnovi ocjena komisije sačinjene od domaćih i stranih stručnjaka, bit će dodijeljene nagrade za tri kategorije sira proizvedenog od ovčijeg mlijeka: livanjski sir, travnički sir i hercegovački sir iz mijeha.

Izložba će početi u 10 sati konferencijom na temu "Mali proizvođači tradicionalnih sireva od sirovog mlijeka: Iskustva i perspektive iz Italije, Hrvatske i BiH", a nastavit će se proglašenjem pobjednika među natjecateljima za najbolji sir na sajmu.

U 14 sati bit će organizirana konferencija za novinare, a nakon toga uslijedit će domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave