Ugledna njemačka poduzetnica na Kongresu poduzetnica 2018

14.02.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba
Ugledna njemačka poduzetnica na Kongresu poduzetnica 2018

Marie-Luise Dött održat će motivacijsko predavanje na Kongresu i time otvoriti radni dio naše manifestacije.

Finalizacija priprema za Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, koji će se po treći puta održati u Zagrebu na Dan žena 08. ožujka 2018, kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe ugostit će ove godine gospođu Marie-Luise Dött, zastupnicu vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu.

Marie-Luise Dött održat će motivacijsko predavanje na Kongresu i time otvoriti radni dio ove manifestacije, govoreći kako je uspješno spojila u svojoj učinkovitoj i svestranoj karijeri poduzetništvo i visoku politiku, u kojoj upravo ove godine obilježava 20 godina kontinuiranog zastupničkog staža.

Od 2001. do kraja 2017. VIP predavačica Kongresa poduzetnica Marie-Luise Dött obnašala je dužnost predsjednice saveznog Udruženja katoličkih poduzetnika Njemačke koje broji više od 1.200 članova poduzetnica i poduzetnika te menadžera. Članica je nacionalnog vodstva "Udruženja malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva" unutar vladajuće frakcije u Njemačkoj, CDU/CSU. Zastupnica Dött je gemologinja i procjeniteljica dijamanata, obiteljska poduzetnica i vlasnica proizvodnje nakita od dragog kamenja.

Na Kongresu poduzetnica, kojemu je Zagreb domaćin 08. 03. 2018., (City centar Plaza) oganizatori očekuju 500 poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske, uz gošće i goste iz jugoistočne Europe.

Treći je to puta da se upravo u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, uz pokroviteljstvo predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović, na jednom mjestu okupljaju žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Država partner ovogodišnjeg Kongresa je Bosna i Hercegovina, a regionalna partnerska organizacija je Regionalna asocijacija poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.

Ove godine po drugi puta će se na Kongresu uručiti i Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koju će dobiti gradovi Vukovar, Pakrac i Petrinja, kao i njihovi gradonačelnici za svestranu potporu i suradnju na provedbi projekata jačanja poduzentištva koje kreira i provodi naša asocijacija.

Središnja tema ovogodišnjeg Kongresa je "Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije!", a svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije.

Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje među vlasnicama tvrtki i obrta, ali i našim kolegama kako u Hrvatskoj, regiji, ali i šire te poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologija. Kongres poduzetnica Hrvatske i regije predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Primarno se Kongres organizira u cilju smanjenja marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu i njihove diskriminacije u društvenom djelovanju.

U sklopu Kongresa poduzetnica bit će po drugi puta upriličeno i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regije predstaviti i promovirati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje.

(prijave se obavljaju putem službene internetske stranice www.kongres.poduzetnica.hr)

(video razglednicu s prošlogodišnjeg Kongresa održanog u Zagrebu pogledajte u nastavku)

 

Kongres poduzetnica još će jednom na Dan žena 08. ožujka 2018. na jednom mjestu okupiti u iznimnom broju okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju u ovom dijelu Europe, pokazujući o kojoj iznimnoj rastućoj gospodarskoj snazi je riječ.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave