Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Unaprijedite svoje ICT vještine na radionici u Budvi

04.09.2018. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Prema podacima Europskog parlamenta ICT djelatnosti su rastući sektor gospodarstva koji stvara 120.000 novih radnih mjesta svake godine, a do 2020. EU-u će nedostajati 900 000 kvalificiranih radnika.

ICT vještine predstavljaju integralan dio poslovanja i nužne su za izgradnju inovativnog gospodarstva. Poražavajuća je statistika da svega 9% programera i 19% zaposlenih na upravljačkim pozicijama u ICT-u čine žene. Edukacija žena u ICT-u, promjena svijesti i njihovo usmjeravanje ka ICT sektoru su nužan preduvjet  za promjenu navedenih statistika.

U sklopu projekta "Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT", INTERA Tehnološki Park vodi deset djevojaka na radionicu "Developing specialized ICT skills, knowledge & capacity" koju organizira Općina Budva. Radionica  će se održati 3., 4. i 5. listopada 2018. godine u Budvi, a sudionice će na njoj imati priliku upoznati se s ICT & Internet tehnologijama te primjenom ICT-a u poslovanju. Pored edukacijsko-mentorskog djela, djevojke će imati priliku biti dio Festivala informatičkih dostignuća „Infofest“ koji predstavlja najznačajniju regionalnu manifestaciju u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati djevojke koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.

Ovo je druga u nizu radionica koja se implementira u sklopu  ovog projekta te će njenom implementacijom aktivnosti za ovu godinu biti završene, a za narednu godinu planirana je još jedna radionica u Crnoj Gori i studijska posjeta zemlji partneru, Bugarskoj.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije. INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske.

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na prijave@intera.ba.

PODIJELI:

TAGOVI:

ICT

Intera

radionica

vještine

Budva

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave