Upravljanja troškovima u praksi

31.03.2018. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Upravljanja troškovima u praksi

U okviru ovog interaktivnog seminara polaznici će dobiti detaljniji uvid u troškovno računovodstvo i metode sistematskog unapređenja troškova.

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ask Consulting d.o.o. Sarajevo organizira seminar na temu „Upravljanja troškovima u praksi“. Seminar će se odrzati 18. i 19. aprila 2018. godine u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH u Sarajevu.

U okviru ovog interaktivnog seminara polaznici će dobiti detaljniji uvid u troškovno računovodstvo i metode sistematskog unapređenja troškova radi dugoročnog ostvarenja profitabilnosti. Kroz primjere, polaznici će se upoznati s teoretskim i praktičnim pristupima određivanju vrsta troškova, nositelja troškova i detaljnom analizom troškovne strukture organizacije. Konkurentnost proizvoda i njihova cijena u mnogome zavise od jediničnog troška po proizvodu. Ovo je osnovni parametar za upravljanje portfoliom proizvoda radi donošenja odluka o finansijskoj isplativosti prisustva proizvoda na tržištu i potrebnim korekcijama. Primjena različitih sistemskih rješenja za optimizaciju troškova u današnje vrijeme proizilazi kao logično rješenje unapređenja konkurentnosti i profitabilnosti organizacije.

Seminar je namijenjen svim menadžerima, direktorima, vlasnicima i rukovoditeIjima koji žele da unaprijede upravljanje troškovima u svojim organizacijama, poboljšaju način određivanja cijene svojih proizvoda, i na kraju ostvare veću konkurentnost i profitabilnost svojih organizacija.

Za učešće na seminaru naplačivati će se kotizacija u iznosu od 399,00KM (+PDV). Rane prijave do 09.04.2018. godineostvaruju 25% popusta (299,00KM+PDV) . Za više od 3 kandidata iz iste organizacije predviđen je dodatni popust od 10% (269,00KM+PDV).

U cijenu su uključena: stručna predavanja konsultanata, elektronski materijali koji pokrivaju program, popis sudionika seminara s podacima za daljnje kontakte, certifikat, ručak, kafa i piće za vrijeme pauze. Uplate kotizacije je moguće izvršiti na račun 3383202250102995 kod Unicredit bank dd Sarajevo.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je ponedeljak, 16.04.2018. godine do 12:00 sati. Ispunjen prijavni obrazac je potrebno poslati na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili poslati na broj faxa: 033/566-205. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave