Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Upravljanje u vremenu krize: Seminar o delinkvenciji i upravljanju rizikom 09. – 10. mart/ožujak 2009. godine Hotel Europa, Sarajevo

17.02.2009. 14:28 / Izvor: eKapija.ba

U sklopu svoje podrške finansijskim institucijama u postojećim uslovima globalne ekonomije, Međunarodna finansijska korporacija (International Finance Corporation - IFC), kao dio Svjetske banke, organizira dvodnevni tečaj "Upravljanje u vremenu krize: Seminar o delinkvenciji i upravljanju rizikom". Tečaj će biti održan 09. i 10. marta/ožujka 2009. godine u konferencijskoj sali hotela Europa, Sarajevo. Na "Seminaru o delinkvenciji i upravljanju rizikom" obrađivat će se sljedeća ključna pitanja:

• Efekti globalne ekonomske krize na svjetsku i lokalne ekonomije

• Alati za CRM (upravljanje kreditnim rizikom) koji se koriste na međunarodnom nivou

• Upravljanje problematičnim kreditima

• Rješavanje pitanja nekvalitetne aktive

• Studije slučaja

Seminar će voditi Donna Nails i Liam McMenamin. Seminar je osmišljen tako da bude vrlo praktične prirode, s primjerima, studijama slučaja, vježbama i mnogo dodatno podijeljenih materijala s alatima. Učesnici će dobiti uvjerenje o završenom tečaju. Tečaj će se voditi na engleskom jeziku, a bit će obezbijeđen simultani prijevod.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave