Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Vanjskotrgovinska komora BiH u maju organizira seriju seminara o sporazumu CEFTA

03.05.2007. 12:02 / Izvor: biznis.ba

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s entitetskim, kantonalnim i regionalnim komorama, Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH i Ekonomskim institutom Sarajevo tokom maja 2007. organizirat će seriju seminara u gradovima BiH o Srednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Kako je najavljeno iz Komore, seminari će biti organizirani u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Bihaću, Tuzli, Zenici, Bijeljini, Brčkom, Livnu, Doboju i Istočnom Sarajevu od 7. do 31. maja 2007. godine.

Sporazum CEFTA trebao bi stupiti na snagu sredinom 2007. godine i zamjeniti mrežu od 31 bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Cilj seminara je upoznavanje privrednih subjekata BiH o prednostima takvog ekonomskog povezivanja, načinom buduće implementacije Sporazuma CEFTA, te položaju BiH u novoj zoni slobodne trgovine. Svi seminari su besplatni.

Primjedbe i sugestije sa seminara trebalo bi da posluže poslovnoj zajednici BiH za definiranje strategije BiH u oblasti komparativnih prednosti, nivoa konkurentnosti i izvozne orijentacije bh. privrede.

PODIJELI:

TAGOVI:

trgovina

CEFTA

izvoz

privredne komore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave