Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

22.05.2014. 11:03 / Izvor: eKapija.ba
Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

Polaznici seminara će savladati osnovne elemente prezentacijskih i komunikacijskih vještina, vještina javnog nastupa, neverbalne komunikacije te kroz interaktivni rad i vježbe pomoću savjeta naučiti kako ostaviti bolji dojam.

Vještine prezentiranja, poslovnog komuniciranja i javnog nastupa

Datum:  19.-21.06.2014.

Mjesto: BRELA

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881     

e-mail: business.educa@gmail.com , durakovicnadira@yahoo.com

Rok za prijavu je 13.06.2014.

Danas u poslovnom okruženju je veoma važno poznavanje prezentacijiskih I komunikacijskih vještina.Bez obzira na kojim poslovima radite I kojoj poziciji uvijek  je potrebno komunicirati sa drugima.Način na koji to radimo ostavlja prvi dojam na našeg sagovornika ili grupu kojoj nešto prezentiramo. Prezentacijske I komunikacijske vještine su jako važne ukoliko moramo nešto važno predstaviti,obratiti se javnosti,ukoliko mjenjamo radno mjesto ili započinjemo novu karijeru,ukoliko radimo na projektima,radimo timski ili jednostavno podnosimo izvještaj.Govorom tijela I razumjevanja u komunikaciji ostavljamo dojam samouvjerenosti što je veoma važno za uspješnu karijeru.

Umijeće dobrog prezentiranja I komuniciranja je neophodno bez obzira da li radite prodajnu prezentaciju,prezentirate važan projekat,vodite poslovni sastanak ili čak prezentirate svoj rad pred saradnicima ili korisnicima usluga.Osnovni cilj je poslati jasnu,uvjerljivu I učinkovitu poruku jer mala greška može nas dovesti u neugodnu situaciju bilo da je nešto prezentirano unutar ili izvan organizacije jer kada nešto se kaže to više nemožemo povratiti. Savladavanjem vještina prezentiranja I poslovnog komuniciranja otvaramo vrata uspješnog poslovanja, snalaženja u različitim situacijama jer dobra I kvalitetna komunikacija mnogo govori o nama samima.

KORISTI ZA UČESNIKE SEMINARA

Polaznici seminara će savladati osnovne elemente prezentacijskih i komunikacijskih vještina, vještina javnog nastupa, neverbalne komunikacije te kroz interaktivni rad i vježbe pomoću savjeta naučiti kako ostaviti bolji dojam o sebi I kako vježbati I usavršiti svoje prezentacijske, komunikacijske vještine i vještine javnog nastupa.

SEMINAR JE NAMJENJEN:

Menadžerima,direktorima,rukovodiocima,državnim službenicima i zaposlenima koji rade na projektima,marketinškim stručnjacima,zaposlenima u odnosima s javnošću,zaposleni u službi/odjelu za ljudske resurse,šalterskim radnicima koji imaju direktnu komunikaciju sa korisnicima usluga,stručnjacima za prodaju, tajnicama, administraciji, sekretarima, javnim institucijama, privatnim i javnim preduzećima, općinama/opštinama i svima koji imaju potrebu poraditi na svojim prezentacijskim, komunikacijskim vještinama i vještinama javnog nastupa.

 SADRŽAJ SEMINARA :

-elementi i priprema prezentacije,izvještaja

-struktura I audiovizuelna pomogala u prezentaciji 

-verbalna i neverbalna komunikacija(kako uspješno komunicirati I ostaviti dojam samouvjerenosti)

-poslovna komunikacija(individualno odlučivanje,sastanci(prednosti i nedostaci vođenja sastanaka))

-interna i eksterna komunikacija

-timski rad i komunikacija

-sukob loše komunikacije-konflikti

METODE RADA

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave