Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

VTKBiH i konsultantska kuća ORGALIS /BCEOM organizuju promociju sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH, Paris, 14. decembra 2007. godine

07.12.2007. 14:14 / Izvor: Fena

Evropska banka za obnovu i razvoj, Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) i francuska konsultantska kuća ORGALIS /BCEOM organizirat će dvije prezentacije upravo zajednički pripremljene sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH.

Prva prezentacija bit će održana 14. decembra u Parizu (Maison de la recherce), dok je druga namijenjena javnosti u Bosni i Hercegovini, a bit će održana početkom naredne godine, kaže se u saopćenju VTKBiH.

U saopćenju VTK se ističe da su Evropska banka za obnovu i razvoj i Ministarstvo vanjskih poslova Francuske podržali Vijeće ministara BiH i Vanjskotrgovinsku komoru BiH u provođenju detaljne ankete i ispitivanja potencijala u turističkom sektoru i u pripremi sveobuhvatne studije koju su izradili predstavnici francuske konsultantske kuće ORGALIS / BCEOM.

Ugovor o izradi studije potpisan je u VTKBiH početkom marta , a Komora je bila zadužena za praćenje izrade studije, koja nakon izrade pokazuje da postoji niz atraktivnih mogućnosti za domaće i strane investitore, posebno u segmentu prirodnih parkova, zimskih planinskih centara, turizma za mlade, sportskog, banjskog, vjerskog, kulturnog turizma, kao i eko turizma u ruralnim regijama, kaže se u saopćenju VTKBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave