VTKBiH organizira Poslovni forum u Genovi

26.10.2019. 11:10 / Izvor: Akta.ba
VTKBiH organizira Poslovni forum u Genovi

VTKBiH u saradnji sa Privrednom komorom Grada Genove organizira Poslovni forum Republika Italija-Bosna i Hercegovina koji će se održati 26.11.2019. godine.

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska Komora Bosne i Hercegovine Vas obavještava da Ambasada BiH u Rimu, u saradnji sa Privrednom komorom Grada Genove, Agencijom za promociju, Upravom grada i Predsjedništvom regije Ligurija organizira Poslovni forum Republika Italija-Bosna i Hercegovina koji će se održati 26.11.2019. godine u prostorijama Privredne komore Genove.

Preliminarnim programom su predviđena obraćanja predsjednika regije Ligurija, Totti Giovannija, ambasadora BiH u R. Italiji, Matanović Slavka, ambasadora R. Italije u BiH, Minasi Nicole, te počasnog konzula u BiH, Marinoni Rinalda. Nakon pozdravnih obraćanja predviđeno je održavanje B2B susreta privrednika između dvije zemlje.

Budući da se poslovni forum bazira na sljedećim privrednim sektorima: energetika, prehrambena industrija, poljoprivreda, turizam i IKT-industrija, VTKBiH poziva zainteresirane kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interesa za razmjenom iskustava i korisnih informacija, te za uspostavljanjem direktnih kontakata sa italijanskim partnerima, u cilju produbljivanja i jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, da se prijave za učešće na ovom forumu.

VTKBiH takođe poziva i sve zainteresirane da, ukoliko imaju prijedloge projekata za zajedničke investicije koje bi željeli predstaviti italijanskim partnerima, kratak sažetak istih dostave uz prijavu učešća.

Zvanični jezici Poslovnog foruma će biti engleski i italijanski.

Troškove dolaska i smještaja snose učesnici u vlastitoj režiji.

Ukoliko želite učestvovati na gore navedenom događaju, popunjenu prijavu dostavite na e-mail: nejira.softic@komorabih.ba najkasnije do 01.11.2019. godine.

PREUZMI DOKUMENTE:
PRIJAVA
PROGRAM

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave