WeAreDevelopers dovodi eksperta za Artificial Intelligence

19.03.2018. 12:16 / Izvor: Akta.ba
WeAreDevelopers dovodi eksperta za Artificial Intelligence

Microsoft ekspert za Artificial Intelligence Joseph Sirosh će biti govornik na WeAreDevelopers World Congress 2018.

WeAreDevelopers, jedna od vodećih platformi za regrutovanje  programera u Evropi, dovodi Korporativnog potpredsjednika za Cloud AI Platform u Microsoftu, Joseph Sirosha na WeAreDevelopers World Congress 2018 u Beč i intezivira suradnju sa Microsoftom s ciljem razvoja tema budućnosti, umjetne inteligencije i pomješane stvarnosti.

Korporacijski potpredsjednik za Cloud AI Platform bit će jedan od glavnih govornika prvog dana konferencije sa prezentacijom na temu "AI: Tidal Wave", kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može iskoristiti digitalizaciju.

"Iako smo posljednjih godina postigli ogroman napredak, posebice u područjima kao što su analiza podataka, prepoznavanje glasa i prepoznavanje slika, razvoj prave umjetne inteligencije još je uvijek u početnom razvoju", rekao je Joseph Sirosh, Microsoftov Korporativni potpredsjednik za Cloud AI Platform, te dodao da "zato imamo sve prilike da se dogovorimo o etičkim standardima i da postavimo prave uvjete za saradnju čovjeka i mašine".

Microsoft vjeruje da AI alati i usluge koje stvaraju prije svega moraju pomoći ljudima i povećati njihove mogućnosti uz pomoć osnovnih principa zasnovanih na etici, odgovornosti, inkluziji i sigurnosti. Sa druge strane, pomješana stvarnost oslobađa kreativnost svake osobe i svake organizacije na planeti, zauvijek mijenja način na koji surađuju, stvaraju, uče i zabavljaju se.

WeAreDevelopers i kompanija Microsoft usko surađuju još od aprila 2017. godine, naime obje kompanije su veoma fokusiran na rast i uspjeh programera, na metode kako da ih inspirišu da kreiraju i kodiraju budućnost. Drugi glavni fokus saradnje je tema raznolikosti, uticaj na globalnu raznolikost i inkluziju kako bi osnažili ljude, transformisali kulturu i podržali svakog pojedinca u njihovoj karijeri, u zajednici i uticaju na svijet.

"Vrlo nam je drago što smo ostvarili partnerstvo  s Microsoftom s kojim ćemo raditi na promociji trendova poput AI, IoT, robota ili pomješane stvarnosti", kaže Benjamin Ruschin, direktor i suosnivač WeAreDevelopers.

"Spajanje kompanije Microsoft, jedne od vodećih svjetskih tehnoloških kompanija i nas, jedne od vodećih svjetskih developerskih zajednica, logičan je korak u daljnjem razvoju interesa developera u budućnosti", dodao je Ruschin.

Svjetski kongres WeAreDevelopers najveća je developerska konferencija u Europi, sa učešćem do 10.000 učesnika. Pored Microsofta, ovaj događaj povezuje vodeće svjetske tehnološke kompanije poput IBM-a, SAP-a, Facebook-a ili Google-a sa svjetskom developerskom zajednicom. Uz svjetske brendove, WeAreDevelopers dovodi 150 međunarodnih tehnoloških lidera, a najpoznatiji među njima su: Steve Wozniak, osnivača kompanije Apple-a, računarskog pionira i izumitelja, poznati poduzetnik i tech investitor Frank Thelen, John Romero, nagrađivani dizajner i programer igara, Angie Jones, Senior Automation Engineer u Twitter-u koja je razvila strategiju automatizacije i okvire za bezbroj softverskih proizvoda i mnogi drugi vrhunski predavači i predavačice. Kongres će se održati ove godine od 16. do 18. maja u Austrijskom centru u Beču.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti na zvaničnoj stranici kongresa https://www.wearedevelopers.com/congress/?tickets=1

Startupi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste, uz kontakt WeAreDevelopers tima na sarajevo@wearedevelopers.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave