Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Webinari u junu u Logosoft Edukaciji

29.05.2020. 09:12 / Izvor: Akta.ba

Zbog uticaja globalne pandemije uzrokovane Corona virusom, Logosoft Edukacija se brzo prilagodila i preduzela mjere zaštite uvođenjem svojih predavanja putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Naredni period smo rezervisali za fantastične webinare:

- Radionica - Windows Server 2019 Početni Nivo (webinar), 
- Radionica - Microsoft 365 (webinar) i 
- AZ-104 oficijelni kurs: Microsoft Azure Administrator (webinar).

Broj mjesta na online webinarima je ograničen. Rezervišite svoje mjesto pozivom na 033 931 997 ili slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

Radionica - Windows Server 2019 Početni Nivo (webinar),

Datum: 15.06.2020.

Trajanje kursa: 4 dana po 4 sata

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  12.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis kursa

Ova radionica u trajanju od 4 dana vođena od strane instruktora je namijenjena IT profesionalcima koji žele da nauče kako implementirati i konfigurisati Active Directory Domain Services (AD DS) u distribuiranom okruženju, na koji način implementirati Group Policy, kako izvesti backup i restore te kako nadzirati i otklanjati probleme vezane za Active Directory sa Windows Server 2019. Polaznici će također naučiti AD RMS, DNS, DHCP i DFS.

Profil polaznika

Radionica je primarno namijenjena onim IT profesionalcima koji žele da dodatno unaprijede znanje o identitetima, mreži i pristupu u okviru Windows Server 2019.

Više informacija o kursu...

Radionica - Microsoft 365 (webinar)

Datum: 22.06.2020.

Trajanje kursa: ponedjeljak - četvrtak, od 10:00 do 14:00 

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  19.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis kursa

U okviru Microsoft 365 menadžmenta ćete se upoznati sa ključnim komponentama istog i to kako migirati vašu kompaniju na Microsoft 365, kako konfigurisati Microsoft 365 portal te kako upravljati Office 365 ProPlus implementacijama. Upoznat ćete se više sa Microsoft 365 tenantima i upravljanjem uslugama, uključujući načine kako planirati, upravljati i mijenjati vaš Microsoft 365 tenant i usluge. Također, kroz opciju upravljanja identitetima ćete naučiti kako upravljati korisničkim sigurnosnim grupama i licencama za cloud identitete, kako planirati i implementirati sinhronizaciju identiteta, tzv. federated identiteta, aplikacija i eksternog pristupa. 

Ova radionica također obuhvata Azure AD zaštite identiteta, konfiguracija Microsoft 365 sigurnosnih usluga te korištenje tzv. Microsoft 365 Threat Intelligence opcije. Naučit ćete još i o tzv. Microsoft 365 Compliance Management-u, uključujući zadržavanje podataka i rješenja za prevenciju gubitka podataka, arhiviranje i zadržavanje podataka, implementacija i upravljanje nadziranja podataka, kao i upravljanje pretragom i istraživanjem podataka.

Profil polaznika

Ovaj kurs je namijenjen za osobe koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

Više informacija o kursu...

AZ-104 oficijelni kurs: Microsoft Azure Administrator (webinar)

Datum: 29.06.2020.

Trajanje kursa: ponedjeljak - petak, od 10:00 do 16:00

Cijena: 700,00 KM + PDV

Rok za prijavu:   26.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju). 

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

U cijenu kursa uključena je oficijelna E-knjiga, voucher za polaganje ispita, a polaznici će u toku kursa imati pristup Virtualnim labovima. Virtualni Labovi za ovaj kurs će biti dostupni i poslije kursa u periodu od 180 dana. 

Opis kursa

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradit će se oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim prometom, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa.

Profil polaznika

Kurs je namijenjen Azure administratorima, koji implementiraju, upravljaju i nadgledaju identitete, načine upravljanja i pohranjivanja podataka, kao i virtualne mreže u cloud okruženjima uz prikladno prilagođavanje resursa u skladu s potrebama i zahtjevima.

Više informacija o kursu...

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave