Webinari u junu u Logosoft Edukaciji

29.05.2020. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Webinari u junu u Logosoft Edukaciji

Zbog uticaja globalne pandemije uzrokovane Corona virusom, Logosoft Edukacija se brzo prilagodila i preduzela mjere zaštite uvođenjem svojih predavanja putem online platforme.

Zbog uticaja globalne pandemije uzrokovane Corona virusom, Logosoft Edukacija se brzo prilagodila i preduzela mjere zaštite uvođenjem svojih predavanja putem online platforme – uživo u virtuelnoj učionici. Naredni period smo rezervisali za fantastične webinare:

- Radionica - Windows Server 2019 Početni Nivo (webinar), 
- Radionica - Microsoft 365 (webinar) i 
- AZ-104 oficijelni kurs: Microsoft Azure Administrator (webinar).

Broj mjesta na online webinarima je ograničen. Rezervišite svoje mjesto pozivom na 033 931 997 ili slanjem e-maila na edukacija@logosoft.ba

Radionica - Windows Server 2019 Početni Nivo (webinar),

Datum: 15.06.2020.

Trajanje kursa: 4 dana po 4 sata

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  12.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis kursa

Ova radionica u trajanju od 4 dana vođena od strane instruktora je namijenjena IT profesionalcima koji žele da nauče kako implementirati i konfigurisati Active Directory Domain Services (AD DS) u distribuiranom okruženju, na koji način implementirati Group Policy, kako izvesti backup i restore te kako nadzirati i otklanjati probleme vezane za Active Directory sa Windows Server 2019. Polaznici će također naučiti AD RMS, DNS, DHCP i DFS.

Profil polaznika

Radionica je primarno namijenjena onim IT profesionalcima koji žele da dodatno unaprijede znanje o identitetima, mreži i pristupu u okviru Windows Server 2019.

Više informacija o kursu...

Radionica - Microsoft 365 (webinar)

Datum: 22.06.2020.

Trajanje kursa: ponedjeljak - četvrtak, od 10:00 do 14:00 

Cijena: 500,00 KM + PDV

Rok za prijavu:  19.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju).

Opis kursa

U okviru Microsoft 365 menadžmenta ćete se upoznati sa ključnim komponentama istog i to kako migirati vašu kompaniju na Microsoft 365, kako konfigurisati Microsoft 365 portal te kako upravljati Office 365 ProPlus implementacijama. Upoznat ćete se više sa Microsoft 365 tenantima i upravljanjem uslugama, uključujući načine kako planirati, upravljati i mijenjati vaš Microsoft 365 tenant i usluge. Također, kroz opciju upravljanja identitetima ćete naučiti kako upravljati korisničkim sigurnosnim grupama i licencama za cloud identitete, kako planirati i implementirati sinhronizaciju identiteta, tzv. federated identiteta, aplikacija i eksternog pristupa. 

Ova radionica također obuhvata Azure AD zaštite identiteta, konfiguracija Microsoft 365 sigurnosnih usluga te korištenje tzv. Microsoft 365 Threat Intelligence opcije. Naučit ćete još i o tzv. Microsoft 365 Compliance Management-u, uključujući zadržavanje podataka i rješenja za prevenciju gubitka podataka, arhiviranje i zadržavanje podataka, implementacija i upravljanje nadziranja podataka, kao i upravljanje pretragom i istraživanjem podataka.

Profil polaznika

Ovaj kurs je namijenjen za osobe koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

Više informacija o kursu...

AZ-104 oficijelni kurs: Microsoft Azure Administrator (webinar)

Datum: 29.06.2020.

Trajanje kursa: ponedjeljak - petak, od 10:00 do 16:00

Cijena: 700,00 KM + PDV

Rok za prijavu:   26.06.2020. godine

SPECIJALNA POGODNOST: Za kompanije koje prijave više od jednog uposlenika odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne zbrajaju). 

NAPOMENA: Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.

U cijenu kursa uključena je oficijelna E-knjiga, voucher za polaganje ispita, a polaznici će u toku kursa imati pristup Virtualnim labovima. Virtualni Labovi za ovaj kurs će biti dostupni i poslije kursa u periodu od 180 dana. 

Opis kursa

Polaznici ovog kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obradit će se oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfiguriranje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim prometom, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtualne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa.

Profil polaznika

Kurs je namijenjen Azure administratorima, koji implementiraju, upravljaju i nadgledaju identitete, načine upravljanja i pohranjivanja podataka, kao i virtualne mreže u cloud okruženjima uz prikladno prilagođavanje resursa u skladu s potrebama i zahtjevima.

Više informacija o kursu...

Predavač

Kurs će održati predavač Nedim Sadović.

Nedim Sadović ima preko 15 godina radnog iskustva u IT industriji te posljednjih 5 godina drži predavanja na skoro svim regionalnim IT konferencijama, kao što su MSNetwork, Microsoft Community, Windays, ATD i druge. Posjeduje preko 40 certifikata iz oblasti MCSA, MCSE, MCTS, MCDST, a među prvim u svijetu je dobio sljedeće certifikate: MCSA Windows server 2012, MCSA Windows Server 2016, MCSE Cloud Platform and Infrastructure i MCSE Server Infrastructure.

Primarno se bavi predavanjem, testiranjem i administriranjem Microsoft Servera, a uživa i u zabavljanju publike na konferencijama na kojima učestvuje te vrlo često dobije najviše ocjene za svoja predavanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave