Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Zahtjevi dobre distributivne prakse (GDP) medicinskih sredstava

04.05.2020. 13:23 / Izvor: Akta.ba

TÜV Croatia d.o.o. - Predstavništvo u BiH u saradnji sa Quality Cert d.o.o. Tuzla organizuje online trening na temu:

ZAHTJEVI DOBRE DISTRIBUTIVNE PRAKSE (GDP)MEDICINSKIH SREDSTAVA U BiH

Svjedoci smo izuzetno brzih i radikalnih promjena u svijetu, kako u svakodnevnom, tako i poslovnom životu. Zaposlenici su prinuđeni prilagoditi se novim procesima, dodatnim zadacima i tehnologijama. Iako mnogima edukacije  nisu na listi prioriteta moramo biti svjesni da tržište danas, više nego ikada, zahtijeva napredne i učinkovite vještine i kompetencije. Nezavisno i fleksibilno usavršavanje posebno je važno u trenutnoj situaciji. Naši inovativni koncepti prijenosa znanja nude optimalno okruženje za učenje i lični razvoj. Online seminare provode kvalificirani predavači, a osmišljeni su na način da se posebno podupire proces samostalnog učenja i olakša primjena u praksi s posebnim naglaskom na visoku praktičnu orijentaciju, kako biste ono što naučite što brze iskoristili u poslu.

"Pravilnik o dobroj distributivnoj praksi (GDP) medicinskih sredstava" za veleprometnike medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini objavljen je 26.10.2018. godine u Službenom glasniku BiH (broj 75/18), a osmog dana od objave je zvanično u primjeni.

Ovim Pravilnikom se propisuju dodatni uslovi koje moraju ispunjavati veleprometnici medicinskih sredstava prilikom nabave, prijema, skladištenja, transporta i prodaje medicinskih sredstava, kao i uslovi za izdavanje certifikata veleprometnicima o provođenju dobre distributivne prakse. 

Cilj webinara

Pomoći učesnicima seminara u razumijevanju i načinu primjene zahtjeva Dobre distributivne prakse medicinskih sredstava kroz sisteme upravljanja kvalitetom.

Program webinara

Uvod

Pojam GDP-a BiH; regulatorni okvir, obaveza usklađenosti i nadležno tijelo

Predavanje

Zahtjevi GDP-a prema sljedećim oblastima:

Nabava

Prijem

Skladištenje

Prodaja

Transport i isporuka

Postprodajne aktivnosti

Ostali aspekti kvalitete

Pitanja i diskusija

Ko može sudjelovati

Seminar je namijenjen veleprometnicima medicinskih sredstava u Bosni i Hercegovini i zdravstvenim ustanovama koje se žele upoznati, razumjeti i implementirati zahtjeve "Pravilnika o dobroj distributivnoj praksi (GDP) medicinskih sredstava" ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", broj 75/18).

Prethodna znanja o navedenoj temi nisu preduslov za učešće na seminaru.

Organizatori ne zastupaju, niti su u bilo kojem odnosu sa institucijama koje propisuju regulativu za veleprometnike medicinskih sredstava u BiH i/ili vrše inspekcijski nadzor.

 

PREDAVAČ

QualityCert konsultant

 

DATUM ODRŽAVANJA

21.05.2020

 

PLATFORMA ZA ODRŽAVANJE WEBINARA

Platforma za učenje na daljinu & Microsoft Teams (Nije potrebna instalacija. Polaznici će dobiti link i pristupne podatke za uključenje.)

CIJENA SEMINARA

100,00 EUR 

 

POSTUPAK PRIJAVE

Ispunjenu prijavnicu dostaviti:

email:alagumdzija@tuv-nord.com

fax:+387 33 650 730

2.Polazniku se mailom ilif aksom šalje  predračun prema  kojem vrši avansnuuplatu

 

UPLATA

Uplata se vrši prije početka seminara (avansno), a potvrdu o uplati potrebno je poslati na mail ili fax.

TÜV Croatia d.o.o. TÜV NORD Group obvezuje se da će podatke o učesnicima seminara, naročito one koji se odnose na lične podatke fizičkih osoba, čuvati u tajnosti.

 

UVJERENJE 

Svakom polazniku seminara će biti izdata potvrda o sudjelovanju.

KONTAKT OSOBA

AdnaLagumdžija

TÜVCroatiad.o.o.–

PredstavništvouBosniiHercegovini TÜV NORDGROUP

Tel/Fax:  +387 33 650730

Mob:      +387 61 155917

Email:    alagumdzija@tuv-nord.com

 

PREUZMI DOKUMENT:
PRIJAVNICA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave