Zajednički nastup bh. firmi na poljoprivrednom sajmu u Novom Sad

Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Zajednički nastup bh. firmi na poljoprivrednom sajmu u Novom Sad

01.04.2017. 11:22 / Izvor: Akta.ba

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo odluku da ove godine Bosna i Hercegovina učestvuje kao zemlja partner na 84. međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji se održava u Novom Sadu od 13-19. maja 2017. godine.

U organizaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine formiran je Koordinacioni odbor za pripremu nastupa BiH, koga čine predstavnici ministarstava, privrednih komora i drugih bh institucija.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Brčko Distrikta, je zadužena za organizaciju privrednog dijela nastupa na sajmu, odnosno organizovanje kolektivnog učešća (izlaganja) bh. firmi na ovom sajmu

Novosadski sajam se organizuje na površini od 226.000 metara kvadratnih, od kojih je 60.000 metara kvadratnih paviljona, sa 30 priredbi u 10 termina i sa 1.200.000 posetilaca godišnje.

Međunarodni poljoprivredni sajam, postao je agrobiznis događaj regiona, s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, gdje proizvode i usluge iz 60 zemalja predstavlja 1.500 izlagača.

U cilju izlaganja na ovom sajmu organizatori iz BiH nude bh. kompanijama besplatan standardno uređen prostor od 12m2 u okviru zajedničkog bosanskohercegovačkog štanda veličine između 300 – 400 m2 . .

BiH, kao zemlja partner se fokusira na sljedeće grupe proizvoda:

• mlijeko, mliječni proizvodi i ulje i sl.

• mesne prerađevine i sl.,

• konditorski proizvodi,

• voće, povrće i njihove prerađevine,

• ljekovito bilje, organski poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, med, vino i alkoholna pića i

• ostali proizvodi iz poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Kompanije/izlagači imaju obavezu samostalnog snošenja sljedećih troškova:

• troškovi špedicije i prevoza eksponata i

• putni troškovi i troškovi smještaja za vlastite predstavnike.

Napominjemo da je prisustvo predstavnika firme obavezno tokom cijelog trajanja sajma.

Pozivamo sve kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora BiH koje su zainteresovane da izlažu na ovom sajmu da nam najkasnije do 07.04.2017. godine dostave popunjen prijavni fomular (u prilogu), putem e-maila na adresu ivana.knezevic@komorabih.ba  ili fax-a 033 566 239 ili 033 214 292.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave