Započinje primjena novih GS1 rješenja i u Bosni i Hercegovini

22.09.2015. 13:47 / Izvor: Akta.ba
Započinje primjena novih GS1 rješenja i u Bosni i Hercegovini

Seminar će se održati 08. oktobra/listopada 2015. godine (četvrtak) u Sarajevu, Hotel „Radon Plaza“, Džemala Bijedića 185, sa početkom u 11,00 sati.

U okviru svojih stalnih aktivnosti, Udruženje GS1 – Udruženje za automatsku identifikaciju, elektronsku razmjenu podataka i upravljanje poslovnim procesima, organizira za svoje članice i sve zainteresirane koji žele više saznati o upotrebi GS1 standarda, stručni

S E M I N A R

Započinje primjena novih GS1 rješenja i u Bosni i Hercegovini

Seminar će se održati 08. oktobra/listopada 2015. godine (četvrtak) u Sarajevu, Hotel „Radon Plaza“, Džemala Bijedića 185, sa početkom u 11,00 sati.

Teme seminara:

•             GS1 DataBar - novi barkod koji omogućava poboljšanu identifikaciju proizvoda u lancu snabdijevanja

•             Kako sa DataBarom identificirati proizvode, osigurati sljedivost, kontrolu nivoa zaliha i kontrolu Category Managementa i dr.

•             Implementacija sljedivosti upotrebom GS1 Standarda

•             Primjeri iz prakse u primjeni GS1 DataBara u industriji mesa, svježe hrane, mlijeka i mliječnih proizvoda, sektoru zdravstva i dr.

O seminaru

GS1 DataBar je barkod nove generacije koji omogućava poboljšanu identifikaciju  proizvoda u lancu snabdijevanja. Koristi se za kodiranje proizvoda za koje je od  izuzetne važnosti imati dodatne informacije o proizvodu, što je veoma bitno u  procesu sljedivosti. Ovi podaci su jednako bitni i za proizvođača i trgovca. Dodatne  informacije o proizvodu su atributi kao što su: težina, datum roka trajanja, lot broj,  i drugi.

GS1 barkod, DataBar omogućava kodiranje većeg broja podataka, a da pri tome  zauzima mnogo manje prostora. Na taj način je omogućeno da na deklaraciji više  prostora ostavite za marketing, brendiranje, tablicu nutritivne vrijednosti i sl.

GS1  DataBar,  ne  samo  da  rješava  mnoga  od  pitanja  u  modernom  lancu  snabdijevanju,  nego omogućava poboljšanu kontrolu Category managementa,  identifikacije  proizvoda,  sljedivosti,  kontrole  nivoa  zaliha  kao  i  mnoge  druge  probleme sa kojima se susrećete u poslovanju.

Činjenica da pruža više informacija njegovim očitavanjem, na manjem prostoru, čini ovaj barkod interesantnim za mnoge sektore. 

Na seminaru će biti prezentirani primjeri iz prakse u primjeni GS1 DataBara u  industriji mesa, svježe hrane, mlijeka i mliječnih proizvoda, sektoru zdravstva i dr.

Prijave za učešće na seminaru možete dostaviti putem e-maila, faksa, ili poštom, na adresu Udruženja GS1, najkasnije do 06. oktobra/listopada 2015. godine.

Učešće na Seminaru je besplatno za sve članice Udruženja GS1.

Sve dodatne informacije o Seminaru možete dobiti na web stranici: www.gs1bih.org , putem telefona 033/258-645 ili e-mailom: info@gs1bih.org

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave