Želiš započeti IT karijeru? Ovo je QAmp.

16.11.2021. 16:10 / Izvor: Akta.ba
Atlant

QAmp, visoko kvalitetna edukacija za QA inženjere, kreirana od strane Atlantbh stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti idealna je prilika za one koji žele da uče.

Oni koji žele da postanu QA inženjeri često ne znaju odakle krenuti, koje su to tehničke vještine potrebne i kako svoje postojeće znanje nadopuniti sa onim što je zaista potrebno na tržištu rada. Upravo zato je kreiran QAmp, visoko kvalitetna edukacija za QA inženjere, kreirana od strane Atlantbh stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. 

IT kompanije već dugi niz godina glase za najpoželjnije poslodavce. Veliki broj mladih želi da usmjeri svoje obrazovanje u oblasti IT-a, a nerijetko se i oni iskusniji odluče za promjenu karijere. U oblasti razvoja softvera postoje različite pozicije koje su potrebne da bi projekti, klijenti i kompanije bili uspješni. 

Jedna od takvih, krucijalnih, zabavnih, ali istovremeno i veoma zahtjevnih pozicija je posao QA (Quality Assurance) inženjera. QA inženjer je zadužen za testiranje, verifikaciju, odnosno osiguranje kvalitete i ispravnosti softvera, a smatra se jednom od ključnih karika u razvoju svakog projekta. Ipak, posao nije jednostavan i oni koji žele da postanu QA inženjeri moraju imati jaku volju, ali i uložiti neophodan trud i vrijeme da bi se razvili u ovoj oblasti. Potražnja i mogućnosti na tržištu rada za ovim kadrom je velika, a broj kvalitetnih edukacija veoma mali.

Kompanija Atlanbh je svoje stečeno znanje i iskustvo u preko 20 godina poslovanja odlučila usmjeriti i u rješavanje problema manjka kvalitetnog QA kadra na tržištu.

Oni koji žele da postanu QA inženjeri često ne znaju odakle krenuti, koje su to tehničke vještine potrebne i kako svoje postojeće znanje nadopuniti sa onim što je zaista potrebno na tržištu rada. Upravo zato je kreiran QAmp, visoko kvalitetna edukacija za QA inženjere.

Prednosti QAmpa su brojne, ali najbitnija je ta da su plan i program pravili QA inženjeri sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa svjetski poznatim klijentima. Prema tome, obuka nije teorijska, nego će polaznike koji je uspješno završe plasirati direktno na tržište rada, te im omogućiti da budu konkurentni na intervjuima za posao. Oni najbolji će dobiti priliku i da se zaposle u samom Atlantbh. Pored toga, polaznici će steći i druge vještine bitne za rad u IT kompanijama.

Sama edukacija traje najviše dva i po mjeseca, a časovi će se održavati online i/ili uživo u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. Termini predavanja će biti u poslijepodnevnim satima. 

Za razliku od sličnih edukacija, QAmp je besplatan, ali broj polaznika je ograničen. Selekcijski proces je jednostavan, kandidati se mogu prijaviti do 8. decembra, a nakon što se prijave zatvore, svako od njih će dobiti zadatak koji mora da riješi. Oni najbolji će potom da budu kontaktirani i da krenu na QAmp predavanja 10. januara 2022. godine.

Želiš razviti vještine u oblasti testiranja softvera? Posjeduješ određeno znanje, ali ga želiš unaprijediti i započeti karijeru kao QA inženjer? Upornost je tvoje drugo ime? Voliš da istražuješ, da učiš i usavršavaš se? Prijavi se i započni QA karijeru uz neke od najboljih QA inženjera u BiH.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave