Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone u BiH – Bjelašnica, 15. decembar 2007. godine

19.11.2007. 13:27 / Izvor: eKapija.ba

Iako je, za razliku od prošle, ove godine snijeg poranio, "zahuktavanje" zimske sezone tek predstoji. Naime, očekuje se da će, ukoliko stanje sniježnog pokrivača bude povoljno, primicanjem novogodišnjih praznika i zimskih ferija rasti i ineteresovanje za boravak na snijegu.

U tom kontekstu, primjereno i kalendarskom nastupanju zime, turistička struktura BiH, po drugi put u poslijeratnoj BiH (prošle godine na Jahorini) i zvanično će obilježiti zajedničko otvaranje zimske turističke sezone, a u okviru nastavka promotivne kampanje "OSMIJEH ZA BOSNU I HERCEGOVINU".

Scenarijem događanja predviđeno je učestvovanje svih 6 ski centara u BiH – Risovac (Blidinje), Čajuša (Kupres), Bjelašnica – Igman, Jahorina, Vlašić i Kozara, kao i predstavnika drugih manjih skijališta – Rostovo, Ruišta, Smetovi, Oštrelj i drugih.

Domaćin i nositelj organizacije ovoga skupa je Turistička zajednica Kantona Sarajevo, koja će se pobrinuti da za ovu priliku pripremi lijep i interesantan program. Biće to zanimljiv kulturno zabavni i gastro preformans sa brojnim učesnicima. Kao i obično u ovakvim prilikama očekuje se veći broj zvanica iz reda izvršne i zakonodavne vlasti, općina, gradova, sportskog i javnog života u BiH, kao i članovi diplomatskog kora, te predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija koje se bave razvojem turizma u BiH.

Biće pozvani i predstavnici preko tri stotine hotela iz BiH, zatim predstavnici brojnih turističkih agencija, kao i cjelokupne turističke strukture iz oba entiteta. Za građane Sarajeva i posjetioce iz drugih mjesta BiH biće pripremljena prigodna iznenađenja.

Organizatori ovog projekta prvog u nizu od 10 projekata iz okvira KAMPANJE "OSMIJEH ZA BOSNU I HERCEGOVINU" su: Turističko udruženje u BiH, Turistička zajednica Federacije BiH, Turistička organizacija RS, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine i turizma u Vladi RS-e, Vlada Brčko Distrikta, RTV F BiH, RTRS.

Cijela svečanost biće dostupna i gledateljstvu u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH putem direktnog TV prijenosa, kao i kroz TV serijal "TURIZAM PLUS", a Press centar manifestacije snadbijevaće informacijama preko 260 medijskih kuća (redakcija) u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Sloveniji.

Turistička zajednica FBiH / eKapija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave