Gudeljević i general Platzer o daljnjoj suradnji i razminiranju u BiH

NATO

Gudeljević i general Platzer o daljnjoj suradnji i razminiranju u BiH

Generalmajor Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovinije razgovarao sa ministricom Ankicom Gudeljević o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva.

28.01.2021. 08:26 / Izvor: Akta.ba

Generalmajor Alexander Platzer, novi zapovjednik misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova BiH i sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o daljnjoj suradnji EUFOR-a i Ministarstva, posebice u području razminiranja.

Istaknuto je da će područje razminiranja i dalje biti u fokusu suradnje dvije institucije.

Zapovjednik misije EUFOR-a naglasio je da je uklanjanje mina dugoročan zadatak za koji su neophodni vrijeme i financijska sredstva.

Izrazio je očekivanje da će po završetku zime ovaj iznimno značajan proces biti nastavljen.

Ministrica Ankica Gudeljević i generalmajor Alexander Platzer nadaju se da će pandemija uskoro biti iza nas, te da će fondovi što prije biti usmjereni na druge djelatnosti, a razminiranje oboje smatraju jednim od prioriteta u BiH.

General Platzer podsjetio je da je EUFOR pomagao i pružao financijsku potporu organiziranju tečajeva i obuka za upozoravanje na mine u Bosni i Hercegovini.

Najavio je da će, u skladu s Operativnim planom protuminskog djelovanja BiH, EUFOR i dalje vršiti upozoravanje stanovništva, posebice, djece i mladih u školama, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO