OS BiH

Foto: Fena

NATO

Oružane snage BiH i EUFOR potpisali Plan obuke i saradnje za 2022. godinu

Plan obuke i saradnje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa EUFOR-om za 2022. godinu potpisan je danas u Domu OS BiH.

19.10.2021. 15:16 / Izvor: Fena

Plan obuke i saradnje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BIH) sa EUFOR-om za 2022. godinu potpisan je danas u Domu OS BiH.

Plan su potpisali zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić i načelnik štaba EUFOR-a brigadni general Szilárd Gerőfi.

Ovom prilikom general Jerkić se zahvalio EUFOR-u na dosadašnjoj uspješnoj saradnji koja se realizira kroz individualnu i kolektivnu obuku pripadnika OS BiH i EUFOR-a, angažiranjem mobilnih timova za obuku, mentoring timova i eksperata za pojedine oblasti, te zajedničku obuku s Multinacionalnim bataljonom EUFOR-a. Također, pohvalio je kontinuiranu i nesebičnu podršku koju snage EUFOR-a u BiH svih prethodnih godina pružaju u procesu izgradnje samoodrživih operativnih sposobnosti i kapaciteta obuke OS BiH, uz želju za nastavkom postizanja izuzetnih rezultata u sljedećoj godini.

Tokom ceremonije potpisivanja, general Gerőfi je istakao važnost daljnje saradnje Oružanih snaga BiH i EUFOR-a na polju obuke koja za cilj ima razvoj operativnih sposobnosti OS BiH. Između ostalog, izrazio je zahvalnost Oružanim snagama BiH na uspješnoj saradnji i postignućima u prethodnom periodu, kao i spremnost EUFOR-a za nastavkom pružanja podrške Oružanim snagama BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću OSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

NATO