Pauza / TURIZAM I GASTRO

"Beer Bike" nova turistička atrakcija Višegrada

18.07.2019. 08:45 / Izvor: Akta.ba

Turistička ponuda Višegrada obogaćena je novom atrakcijom – vozilom "Beer Bike" za obilazak grada.

Vlasnik Srđan Obradović rekao je će "Beer Bike" funkcionisati kao pokretni pab, a posjetioci će moći da upoznaju Višegrad okretanjem pedala, uz druženje, muziku i domaće pivo.

"Riječ je o obilasku užeg dijela grada bez izlaska na magistralne puteve. Turisti će prelaziti i preko poznate ćuprije gdje će moći da se zadrže, fotografišu i osvježe uz pivo", istakao je Obradović.

On je naveo da je vozilo pravljeno po svim važećim standardima i da ima kapacitet od 15 mjesta, prenosi portal Turističke ogranizacije Višegrad.

"Vozilo ima kapacitet od 15 mjesta sa mogućnošću da primi još dvoje ljudi, a to su vozač i animator koji turistima govori o određenim znamenitostima. "Beer Bike" ima i pomoćni motor i okretanje pedala veoma je lagano i ne zahtijeva napore, a posjetioci mogu na taj način bez problema obići naš grad", istakao je Obradović.

On je podsjetio da je transport Beer Bike-a krenuo iz kineske luke Dalijan u aprilu, te da je preko Rijeke za 63 dana stigao u Višegrad.

Predstavnik Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da je ovo nešto novo i jedinstveno na turističkom prostoru BiH i da Višegrad jedini ima "Beer Bike".

"Ovo je još jedan od sadržaja koji će turistima obogatiti boravak u Višegradu i pružiti im dobro iskustvo koje na drugim mjestima ne mogu imati", smatra Andrić.

"Beer Bike" je koncept koji je nastao u Holandiji 1997. godine i proširio se u veće turističke gradove u svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza