"Leptir" i "Snježna kraljica: Zemlja zrcala" u Cinema Cityju od 3. januara

29.12.2018. 11:03 / Izvor: Akta.ba
'Leptir' i 'Snježna kraljica: Zemlja zrcala' u Cinema Cityju od 3. januara

Od 3. januara filmovi "Leptir" i "Snježna kraljica: Zemlja zrcala" naći će se na repertoaru kina Cinema City.

Od 3. januara filmovi "Leptir" i "Snježna kraljica: Zemlja zrcala" naći će se na repertoaru kina Cinema City.

"Leptir" je kriminalistička drama o čovjeku koji je krivo optužen za ubistvo i osuđen na doživotni zatvor, a glavne uloge u ovom filmu tumače Charlie Hunnam, Rami Malek i Tommy Flanagan.



Henri Papillon Charriere je sitni kriminalac, greškom uhapšen i optužen za ubistvo koje nije počinio te osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Devils Islandu u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobjegne iz zatvora, udružuje se s ekscentričnim krivotvoriteljem Louisom Degom koji u zamjenu za zaštitu pristaje finansirati njegov bijeg. Međutim, svaki njegov pokušaj bijega završava hapšenjem i još gorim kaznama. Film donosi fascinantnu priču o njegovoj ustrajnosti da uprkos strogim i mučeničkim kaznama i dalje nastoji pronaći svoj put u slobodu.

Snježna kraljica: Zemlja zrcala" je animirana avantura u kojoj je glavna junakinja filma djevojčica Gerda koja, za razliku od svojih roditelja i brata, jedina nema čarobne moći. 

Jednoga dana strašni kralj Harald, koji čaroliju vidi kao prijetnju "običnim" ljudima, protjera sve čarobnjake, uključujući i Gerdinu porodicu, u Zemlju zrcala. Postoji samo jedan način na koji Gerda može spasiti svoje roditelje, sve ostale čarobnjake i magiju, a to je da otkrije svoje čarobne moći. Jedina osoba koja joj može pomoći u tome je Snježna kraljica.

 



Pored dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju kriminalističku dramu "Kralj lopova" u kojoj glavne uloge tumače Charlie Cox, Michael Caine i Michael Gambon, zatim romantičnu komediju "Sad ili nikad" s Jennifer Lopez i Vanessom Hudgens u glavnim ulogama te akcionu avanturu "Aquaman" u kojoj igraju Jason Momoa i Amber.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi "Eliot: Spašava Božić", "Spider-Man: Novi svijet", "Asterix: Tajna čarobnog napitka" i "Grinč".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu www.cinemacity.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza