"Ljeto na Vrbasu" uz spust na užetu iznad rijeke i ples pod zvijezdama

12.07.2018. 09:40 / Izvor: Fena
'Ljeto na Vrbasu' uz spust na užetu iznad rijeke i ples pod zvijezdama

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka (KAB) još davne 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu".

Tradicionalnim skokovima u Vrbas s gradskog mosta u Banjoj Luci će od 22. do 29. jula biti održano "Ljeto na Vrbasu 2018".

Organizatori, Turistička organizacija grada Banja Luka i Udruženje za sport i rekreaciju "L-fit", najavili su da će otvaranje ove manifestacije proteći u znaku "plesa pod zvijezdama", u crno-bijelim odjevnim kombinacijama.

"U saradnji sa Plesnim klubom 'Gema' organizujemo ples pod zvijezdama, uz učešće svih prisutnih", kazala je direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević na današnjoj konferenciji za novinare.

Banjalučane i turiste očekuje i bioskop na otvorenom na Tvrđavi "Kastel", te brojna sportska takmičenja za dječake i djevojčice, koja će ove godine biti održana u Akva parku.

Jedna od novina, koja će prvi put obilježiti banjalučko ljeto, jeste i "zip line", odnosno prelazak Vrbasa preko užeta, u dužini od 70 metara, na trasi od Gradskog mosta do splava na toj rijeci.

Ovaj adrenalinski spust, ukoliko se pokaže velika zainteresovanost, bit će produžen i nakon ove manifestacije, a cijena prelaska, kako je rekao Zoran Sanković iz Turističke organizacije, neće prelaziti osam maraka.

Jovan Narančić iz plesnog kluba „Gema“ najavio i da će za sve zainteresovane biti organizovane dvije plesne radionice, salse i argentinskog tanga.

Na Tvrđavi Kastel bit će održan i festival elektronske muzike „Element“, dok će manifestacija biti zatvorena trkom dajak čamaca na plaži Abacija, u nedjelju 29. jula.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka (KAB) još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime. Ideja za naziv manifestacije “Ljeto na Vrbasu” je data u cilju objedinjavanja kontinuiranih zbivanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza