"Pozdrav svijete": Bernie Sanders na fotografijama iz kratera Jezero na Marsu

19.02.2021. 11:26 / Izvor: Dnevnik.hr
'Pozdrav svijete': Bernie Sanders na fotografijama iz kratera Jezero na Marsu

Osim Sandersa, tviteraši su memeficirali i republikanskog senatora Teksasa Teda Cruza.

Nije dugo trebalo čekati nakon povijesnog slijetanja NASA-inog rovera Perseverance u krater Jezero na Marsu, da se korisnici društvenih mreža poigraju s prvim fotografijama koje je rover poslao s Crvenog planeta.

Pozdrav svijete. Ovo je moj prvi pogled na moj novi vječni dom, stoji u objavi na Twitter profilu rovera Perseverance netom nakon uspješnog slijetanja na Mars u četvrtak i sedmomjesečnog putovanja.

Tviteraše je to međutim inspiriralo na posve drugačiji način. Kako? Pa taman kad smo već pomalo zaboravili na memeficiranog Bernija Sandersa kako sjedi u pletenim rukavicama na stolici posvuda gdje ljudska mašta luta, prve fotografije s Marsa bile su zapravo poziv da Bernie napravi novi meme comeback, ali s Marsa.

Osim Sandersa, tviteraši su memeficirali i republikanskog senatora Teksasa Teda Cruza. Cruz je naime uočen kako je ranije u četvrtak hvatao avion za Meksiko i malo opuštanja u meksičkom turističkom odmorištu, dok se Teksas muči s posljedicama nestanka struje uzrokovanog nedavnom smrtonosnom zimskom olujom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza