"Stvaramo zdrave navike" - Svjetski dan zaštite životne sredine

05.06.2018. 13:11 / Izvor: Akta.ba

Istaknuto je da je u periodu od 2010-2017. godine u oblasti zaštite životne sredine Rafinerija ulja Modriča realizovala je više od 20 projekata.

Članice NESTRO Grupacije, „OPTIMA Grupa" d.o.o, Banja Luka, „Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča, „Rafinerija nafte Brod" a.d. Brod, nizom aktivnosti u okviru projekta „Stvaramo zdrave navike" obilježile su Svjetski zaštite životne sredine u Brodu i Modriči. Tim povodom organizovana je stručna prezentacija za predstavnike Ministrstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, republičke ekološke inspekcije i ekoloških udruženja, sa ciljem upoznavanja sa procesom proizvodnje i radom Rafinerije ulja Modriča, kao i ekološkim projektima koje Rafinerija realizuje.

Istaknuto je da je u periodu od 2010-2017. godine u oblasti zaštite životne sredine Rafinerija ulja Modriča realizovala je više od 20 projekata koji su imali pozitivan uticaj na ekologiju (smanjenje zagađenja reipijenta rijeke Bosne, vazduha, nivoa buke, potrošnje opasnih hemikalija, električne energije itd.) Ukupna suma investiranih sredstava u tom periodu, u projekte i aktivnosti direktno vezane za unapređenje ekologije, iznosi višeod 1.620.000 eura.

„Rafinerija nafte Brod" a.d. Brod je tokom godina postojanja prošla veliki broj izmjena u smislu modernizacije i poboljšanja uslova rada, sve u cilju proizvodnje kvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju stroge evropske standarde kao i smanjenje zagađenja vazduha, zemljišta i vode. U projekte koji su direktno vezani za ekologiju i unaprijeđenje životne sredine, samo tokom 2016. godine Rafinerija nafte Brod investirala je više od 20 miliona KM.

Poslije edukativnog djela, NESTRO Grupacija je provela i niz ekoloških aktivnosti u cilju obilježavanja Svjetskog dan zaštite životne sredine. Predstavnici NESTRO Grupacije posjetili su predškolske ustanove u lokalnim zajednicama u kojima posluju, te učestvovali u radionicama i predstavma koje su na temu ekologije, pripremili mališani iz Broda i Modriče. Po završetku programa, svim mališanima uručeni su prigodni pokloni za boravak i igru u prirodi.

„Stvaramo zdrave navike" moto je pod kojim NESTRO Grupacija provodi ekološke, sportske i druge aktivnosti, a u zajedničkom interesu kompanije i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza