"Trebević eko-fest" će promovisati turistički potencijal izletišta

27.07.2017. 12:29 / Izvor: SRNA
'Trebević eko-fest' će promovisati turistički potencijal izletišta

Organizatori ističu važnost razvoja turizma i zahvaljuju investitorima koji ulažu u izletište Trebević.

Manifestacija "Trebević eko-fest", u organizaciji turističkih organizacija i gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, te Udruženja "Trebeko", koja će promovisati turistički potencijal ovog izletišta, biće održana od 25. do 27. avgusta.  

Organizatori ističu važnost razvoja turizma i zahvaljuju investitorima koji ulažu u izletište Trebević.

"Imamo zajednički interes i slažemo se da je razvoj turizma važan i za jedne i za druge", izjavio je danas gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković na konferenciji za novinare koja je održana na lokaciji Rekreativnog centra Brus na Trebeviću.

Vuković je naglasio da Grad Istočno Sarajevo podržava ovakve manifestacije, ne samo na Trebeviću, već na kompletnom području. 

"Trebević je u velikoj ekspanziji i zbog toga pozdravljam investitore koji ulažu u ovo izletište. Očigledno je da imamo zajednički interes i slažemo se da je razvoj turizma važan i za jedne i za druge", naglasio je Vuković.

On je istakao važnost saradnje turističkih organizacija Grada Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka napomenuo je da su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo organizatori jednog od najznačajnijih događaja poslije Zimske olimpijade 1984. godine, a to je Olimpijada za mlade - Ejof 2019. godine.

"Ovo je svojevsna uvertira u tako značajan događaj, jer na ovaj način pokazujemo kako dva grada mogu dobro sarađivati, posebno kada su u pitanju manifestacije ovakvog karaktera. Ovo je događaj koji će pokazati da smo dobri partneri", dodao je Skaka.

Željko Antonić, predsjednik Udruženja građana "Trebeko", koje se bavi zaštitom životne sredine, rekao je da ovo udruženje nastoji da približi zdrave navike svim građanima.

On je napomenuo da će u okviru festivala nastupiti muzički bendovi iz Sarajeva, Beograda i Zagreba, te di-džejevi, a program će počinjati u 10.00 časova.

Prema njegovim riječima, tokom festivala, u toku dana biće organizovani ekološki i sportski sadržaji, a riječ je o raznim radionicama, prezentacijama, takmičenjima.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Brankica Spasojević istakla je da će ovakav događaj doprinijeti turističkom razvoju planine Trebević i cijelog grada.

Direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur rekao je da će na ovaj način biti obogaćena turistička ponuda, a ujedno i unaprijeđena infrastruktura izletišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza