"Zenica Summer Fest" oduševio posjetioce na gradskom trgu

10.08.2021. 12:29 / Izvor: Akta.ba
'Zenica Summer Fest' oduševio posjetioce na gradskom trgu

U Zenici je 2. avgusta počeo "Zenica Summer Fest".

U Zenici je 2. avgusta počeo "Zenica Summer Fest", na kojem nastupaju najpopularnija imena iz svijeta muzike. Radi se o događaju kojeg realizira Radio-televizija Zenica i to na inicijativu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a koji je zbog koronavirusa prošle godine realiziran online.

S obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju u zemlji, odlučeno je da se ove godine ponovo realizira ovaj događaj što je naišlo na opće oduševljenje građana.

"Ljudi su skoro dvije godine bili zatvoreni i smatram da su se uželjeli sadržaja ovog tipa. Odlučili smo im pokloniti najveće muzičke događaje jer Zenica to, kao četvrti po veličini grad, zaslužuje. Pozvao sam građane da poštuju epidemiološke mjere i vjerujem da ćemo i ovaj festival dugo pamtiti", kaže gradonačelnik Kasumović.

Prve večeri održan je koncert "Svjetski, a naši", u okviru kojeg su nastupili domaći izvođači poput Nihada Fetića Hakale, Mirze Šuta, Saida Jusića, Rima benda…, dok je druge večeri festivala nastupio popularni Dženan Lončarević.

"Nastojali smo da ponudimo sadržaje za sve građane. Međutim, insistirao sam da festival otvore naši domaći izvođači, itekako popularni, jer trebamo najprije cijeniti svoje", naglašava gradonačelnik Zenice.

Građane su oduševili i programi poput "Sevdišimo zajedno", "Večeri narodnih igara", plesa "Iskrica", Noći R'n'R-a na tvrđavi Vranduk, večeri plesa, koncerata Dine Džihića i Amela Ćurića...U nastavku festivala i to 12. avgusta nastupiti će i Amira Medunjanin, jedna od naših najmoćnijih i svjetski priznatih muzičkih interpretatorica sevdaha, a noć kasnije Hari Varešanović.

Oduševljeni posjetioci na glavnom gradskom trgu u Zenici najbolji su pokazatelj da je "Zenica Summer Fest" nadmašio očekivanja već na samom početku festivala, te da se radi o događaju koji je udahnuo život u grad.

Dječijim programom "Family piknik" i koncertom Duvačkog orkesta, 14. avgusta završavaju se živi programi u srcu Zenice, dok će ostali događaji biti realizirani online. Naime, javnost će u programu Radio-televizije Zenica od 15. do 21. avgusta moći pratiti snimke koncerata Omladinskog hora Zenica, Kamernog simfonijskog orkestra, Izviđačke pjesme, festival "Malo ljeto" na tvrđavi Gradina Maglaj..., svake večeri u 20.30 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza